Acasă Actualitate Rodica Stănoiu, judecată de un coleg la Secu?óÔé¼Ôäó

Rodica Stănoiu, judecată de un coleg la Secu?óÔé¼Ôäó

DISTRIBUIȚI

Dosarul de turnător al fostului ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, a fost judecat vreme de un an de zile de un judecător găsit la rândul său de CNSAS drept turnător la Securitate. Este vorba despre magistratul Stere Learciu, deconspirat în 2008 drept colaborator al Securității cu numele de cod Aurel. Acesta a judecat între mai 2007 – iunie 2008 dosarul în care fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, fusese la rândul ei deconspirată drept colaborator.
În tot acest timp, Learciu, judecător la Curtea de Apel, a făcut parte din complet sau chiar a condus ședințele, fără a se recuza cum ar fi fost normal, din motive lesne de înțeles. Despre acest aspect CNSAS avea să afle abia câteva luni mai tårziu, când dosarul trecuse prin mai multe faze ale judecății. În acest context, inevitabilul s-a întâmplat, iar în dosarul Rodicăi Stănoiu s-a produs ceva cel puțin straniu.
Fostul ministru al Justiției a contestat că notele informative semnate Sanda ar fi scrise de mâna ei, motiv pentru care a cerut expertiza grafologică în repetate rânduri, dar pe anumite înscrisuri indicate de ea. CNSAS a cerut să fie expertizate și alte înscrisuri, iar instanța a consemnat acest lucru, dar, surprinzător, în adresa trimisă de magistrați către Institutul Național de Expertize Criminalistice sunt menționate doar înscrisurile indicate de fostul ministru al Justiției. Deci, Institutul va expertiza doar înscrisurile cerute de Rodica Stănoiu, care nu prezintă în totalitate garanția autenticității. Pe de altă parte, Aurel, potrivit CNSAS, s-a ocupat în majoritate de turnătorii ordinare. Însă, un detaliu semnificativ este acela că unele note care folosesc informații de la sursa Aurel sunt vizate de Marian Ureche, fost șef al Securității Municipiului București, care avea să devină după 2000, în Ministerul condus de Rodica Stănoiu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Anticorupție, fostul SIPA fiind acuzat că a urmărit inclusiv magistrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.