Acasă Actualitate România devine lipsită de competitivitate, cu un aparat de stat supradimensionat

România devine lipsită de competitivitate, cu un aparat de stat supradimensionat

DISTRIBUIȚI
România, de când PSD a preluat puterea, devine un stat lipsit de competitivitate, în care sectorul privat nu e stimulat pentru dezvoltare. Am ajuns să avem din nou un aparat administrativ supradimensionat, efectul fiind incapacitatea de reducere a birocrației și de asigurare a digitalizării serviciilor publice. Este un stat care există pentru sine, nu și pentru cetățeni.
Trăim într-o țară în care salariul mediu bugetar este cu 65% mai mare decât salariul mediu din companiile private, care sunt dinamice și creatoare de plusvaloare! Ca urmare, asistăm la o economie originală, în care executivul face concurență neloială mediului privat.
Avem o țară care s-a întors la creșterea bazată pe consum, nu pe producție, servicii, iar sărăcia pândește la ușile a milioane de români. Și această stare de fapt este efectul unor politici fiscale aberante, care au condus la o inflație tot mai mare, la creșterea prețului coșului zilnic. Suntem din nou în situația în care unul din patru angajați nu are banii necesari să se întrețină de la un salariu la altul.
În tot acest timp, PSD vorbește despre creștere economică, dar care este una artificială, așa cum avertizează toți specialiștii. Dar, PSD nu vede, nu aude. În schimb, practică un socialism populist pe banii altora. Toată lumea rațională vorbește despre realități care nu contează pentru Dăncilă și Teodorovici, preocupați mai curând să mituiască din nou populația cu promisiuni decât să guverneze responsabil.
România are nevoie de o guvernare în care profesionalismul și competența ar trebui să fie principalele atuuri ale aparatului administrativ. România are nevoie de stabilitate, de echilibru economic, de politici fiscale armonizate la nivel european, de stimularea inițiativelor private și de măsuri care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri.
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

7 COMENTARII

  1. CEI CARE AU CAPTURAT SI DISTRUS ROMANIA SE FOLOSESC ACUM DUPA 30 DE ANI DE, NAIVI , NON VALORI UMANE SI CREDULI INSTALATI IN FUNCTII PUBLICE IMPORTANTE PENTRU A SPALA PUTINA DE RAHATUL LOR CU MANA ACESTORA , DAR N-AU CUM SA SCAPE DE RASPUNDERE, MIZERIE SI ATROCITATILE COMISE NICI EI, NICI COPII LOR, NICI NEAMURILE LOR, SAU AFINII SI NEPOTII………….

  2. NUMARUL BUGETARILOR (cu bugetul aferent) raportat la nr total al populatiei este cel mai mare din lume.
    Romania este tara unde domneste din plin ANARHIA.

  3. Vreți să mențineți sărăcia comunistă. E foarte bine că au schimbat politica economică iar creșterea e una reală, nu artificială. Înainte de asta ce dezvoltare s-a produs, ce investiții? Pe când nu crescuseră salariile și pensiile de ce nu s-a dezvoltat mediul privat și de ce și atunci toată administrația era mereu în criză de plăți cu salarii și utilități și niciodată nu aveau bani? Care sunt investițiile făcute de Boc după ce a tăiat salarii și pensii? Acceptați că sunteți depășiți și ați rămas cu aceeași percepție securisto-comunistă asupra economiei care a ținut populația într-o sărăcie lucie scabroasă. Terminați cu teoriile astea.

    • Iotete unde stătea capitaliștii! La PESEDEU! Monșer, ești idiot? Vezi ce inflație este? Și ce producem? E creștere bazată pe consum! Nu știu ce înseamnă în mintea ta creștere artificială.

      • Așa e capitalismul nene, cu creștere bazată pe consum. E economie de piață liberă și așa trebuie să rămână, nu e loc de austeritate comunistă promovată doar de imbecili. Austeritatea aduce doar blocaje și sărăcie. Ce inflație este monșer? Eu plătesc chiar mai puțin pe facturi. Cert este că ești idiot sau antiromân, sau ambele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.