Acasă Actualitate România și Bulgaria așteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen, frontier-maritim

România și Bulgaria așteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen, frontier-maritim

DISTRIBUIȚI

România și Bulgaria sunt satisfăcute de decizia Parlamentului European de stabilire a unui standard de valori în justiție aplicabil tuturor statelor UE, cele două țări așteaptând o decizie rapidă privind integrarea în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, anul acesta, afirmă premierul Ponta
"Am discutat despre un subiect comun pentru Bulgaria și România, și anume Mecanismul de Cooperare și de Verificare și implicația sa asupra aderării noastre la Schengen. În primul rând, am exprimat poziția noastră comună de satisfacție față de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent, și anume o propunere pentru un sistem standard de valori în Justiție și privind statul de drept aplicabil tuturor celor 28 de țări membre ale UE. România și Bulgaria nu mai trebuie să fie tratate mereu separat. Suntem membri cu drepturi depline ai UE, vrem să respectăm toate standardele care țin de statul de drept, de o justiție independentă și eficace, și, implicit, asta o să însemne o viață mai bună pentru cetățenii noștri, inclusiv o decizie rapidă, anul acesta, referitoare cel puțin la aeroporturi și frontiere maritime, și cât mai curând și la frontierele terestre", a spus Ponta, vineri, la finalul ședinței de guvern comune româno-bulgare..
Totodată, șeful Executivului de la București a adăugat că Bulgaria și România susțin împreună integrarea europeană a Moldovei și Georgiei.
Referitor la situația din Ucraina, Ponta a precizat că cele două state "militează" pentru găsirea unei soluții pașnice, democratice, în spiritul dreptului internațional.
 
Guvernele român și bulgar s-au reunit, vineri, în ședință comună, la Ruse, la reuniune fiind prezent și prim-ministrul Serbiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.