Acasă Actualitate România – stat polițienesc

România – stat polițienesc

DISTRIBUIȚI

Justiția românească: mută, oarbă, ciungă și violată de tartorul Ion Iliescu

Ieri, la ședința de bilanț a Ministerului Public pe anul trecut, procurorul general al Romåniei, Laura Codruța Kovesi, a prezentat date ce conturează o imagine catastrofală a Justiției romånești. Avem 1,4 milioane de dosare penale într-o societate cu 18 milioane de adulți, situație ce „reprezintă o anomalie, în condițiile în care, statistic, ar presupune ca aproximativ un romån din cinci să fie implicat, într-o formă sau alta, într-un dosar penal“, a spus Codruța Kovesi, în fața auditoriului format din șefii parchetelor din țară și București, membrii CSM, reprezentanții Comisiei Europene la București și a premierului Emil Boc, ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, și a unui consilier prezidențial.
Resursele interne ale sistemului vor fi în curånd depășite, copleșite de fapt, dacă se menține tendința de creștere a numărului dosarelor. „În marile centre, precum București, Cluj Napoca, Constanța, precum și în alte orașe mari din țară, un procuror ajunge să lucreze și la peste 2.000 de dosare pe an. În cursul acestui an, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică, cåt și procurorii de la parchetele de pe långă curțile de apel și tribunale, pe långă soluționarea cauzelor care le erau date în competență, au preluat peste 26.000 de cauze de la parchetele locale, cauze în care s-au emis 1.800 de rechizitorii. Această soluție nu este suficientă și trebuie susținută cu alte măsuri. Evoluția volumului de activitate în același ritm va conduce la blocarea sistemului dacă nu vor avea loc modificări legislative de substanță“, a spus Kovesi.
Printr-o muncă supraomenească, numărul de dosare soluționate a ajuns, în 2009, la 500.000, de aproape patru ori mai mare decât în 1989 și cu o treime mai mult decât în urmă cu zece ani, în anul 2000. De asemenea, mai susține Kovesi, peste 75% dintre cauze au fost soluționate în mai puțin de șase luni de la sesizare. La recentul bilanț al Poliției, Laura Codruța Kovesi a menționat că numărul de dosare la nivelul anului 2009 a fost de șase ori mai mare decât în 1989 și dublu față de anul 2004. Ea a criticat faptul că numărul mare de cauze penale se datorează unui număr mare de plângeri nefondate.
În luna februarie a acestui an, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunțase și el că am avea nevoie în sistemul judiciar de încă aproximativ 1.500 de judecători și procurori. Nu numai numărul insuficient de magistrați reprezintă o problemă.

Blocajul sistemului se datorează parlamentarilor Legislativului

Adevărata problemă, a subliniat procurorul general, este faptul că sistemul actual nu mai funcționează, resursele sunt limitate, însă volumul mare de activitate nu este influențat de evoluția infracționalității, care nu are o creștere similară, ci de probleme legislative.
„Raportat la legislație, o primă problemă este excesul de incriminare. Există 140 de acte normative care prevăd aproape o mie de infracțiuni. O altă cauză identificată este aceea a sesizărilor fără finalitate care ne sunt adresate, în condițiile în care doar 7,7 la sută din soluții sunt rechizitorii“, a indicat Kovesi, care s-a mai referit și la începutul acestui an la efectul politicii asupra Justiției, afirmând că sistemul de selecție din magistratură este grevat de subiectivism: „Sistemul de evaluare a magistraților a ajuns o formalitate fără nicio finalitate, nu avem criterii relevante de evaluare a eficienței celor care dețin funcții de conducere, iar sistemul de promovare sau numire în funcții de conducere este ineficient“.
O sumedenie de prevederi dintre cele mai fistichii, dacă nu chiar tåmpite, figurează în actualele legi în vigoare. Recentul Referendum, ce exprimă voința populară, suverană a românilor, de schimbare a structurii parlamentare, este contestată isteric de corul pesedeilor de pripas, dirijați din spate de Ion Iliescu, cel mai vituperant critic al românilor care au votat pentru Referendum, considerați „stupid people“, pe linia infamei catalogări lansate de tovarășul de bolșevism al lui Ion Iliescu, Silviu Brucan, fondatorul GDS.

România, stat eșuat

„Dirigintele“ Justiției, cel care a controlat direct sistemul aproape un deceniu și jumătate, a fost Ion Iliescu. Și astăzi, Justiția este inoperantă pe de o parte prin prin imixtiunea factorului politic și pe de altă parte prin largul concurs al parlamentarilor pesedeului dirijat de același malefic Ion Iliescu, cel care a lucrat la destructurarea Justiției vreme de peste un deceniu și jumătate.
Să ne amintim și de intențiile declarate de imixtiune în Justiție ale lui Mircea Geoană, în perioada campaniei electorale, care anunța că prima sa mișcare după ce va ajunge președinte va fi schimbarea procurorului general, cu puțin timp înainte de a se afla public de reținerea la Jakarta a lui Nicolae Popa, interpusul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Asta după ce afirma că „o țară în care legea este capricioasă este o țară nesigură, nedemocratică și neatractivă economic“.
În seara zilei când știrea a devenit publică, Geoană a fost chemat de urgență la SPA-ul lui Vîntu, pentru a se relaxa împreună în intimitatea saunei, meditând la cum va „rezolva“ el și mogulul treburile deranjante din Justiția asta a noastră, atåt de depășită de infractori. Sistemul judiciar a fost afectat grav, cu grijă și perseverență, de personajele-cheie din CSM și ÎCCJ, proptite de Iliescu și PSD. Personaje ca Lidia Bărbulescu au avut un rol activ, distructiv, și nu trebuie uitată nici contribuția sinistrei (de stânga adică n.n.) ex-ministrese a Justiției Rodica Stănoiu (fosta consilieră a lui Iliescu și dovedită ca informatoare la Secu), cea care a adus-o la Capitală pe madamă – bună prietenă a unui alt șnapan de-al lui Iliescu, generalul Dan Voinea, – cu zero lucrări publicate, fără doctorat, activitate didactică la FF la Slatina.
Cea mai bună dovadă că Aparatul Justiției este infestat până la vârf de căpușele lui Iliescu o reprezintă chiar cursul dosarelor ce-l implică direct pe Ion Iliescu – Dosarul Revoluției și al Mineriadei. O contribuție majoră în mătrășirea acestor două dosare a avut-o un om ce aruncă o pată rușinoasă atåt asupra Justiției, cåt și asupra Armatei – este vorba de fostul procuror militar Dan Voinea, luat de bun de fosta slugă a lui Ion Iliescu, Vladimir Tismenenski, și de fostul secretar de stat liberalo/ pedelist Marius Oprea după ieșirea sa pe ușa din dos a Parchetului Militar – cu o pensie de 185 de milioane!

Ion Iliescu, piatra de hotar a Justiției românești

„Două dosare mai sunt în lucru la Ministerul Public, evenimentele din decembrie 1989, pe care noi sperăm să le finalizăm cåt mai curånd, chiar în cursul acestui an. Într-unul din dosare este începută urmărirea penală față de Ion Iliescu încă din decembrie 2004“, a declarat procurorul general, uitând să menționeze NUP-ul Secției conduse de elodianul Marius Iacob, acordat generos aceluiași Ion Iliescu, în Dosarul Mineriadei din 1990. Deși Asociația Victimelor Mineriadei a contestat NUP-ul acordat de procurori și l-au chemat în judecată pe fostul general Dan Voinea, pentru tergiversarea și mătrășirea dosarului, nu s-a întâmplat nimic nou pe marginea temei Dosarului Mineriadei.
Cererea de chemare în judecată a victimelor lui Ion Iliescu, cel care a dat ordin Armatei să-i lichideze pe legionarii bărboși ai Pieței Universității și a chemat apoi minerii să le bătucească bine capetele, a fost returnată de magistrați cu mențiunea că acțiunea riscă să fie suspendată dacă victimele nu precizează adresa de acasă a lui Dan Voinea, colegul vreme de trei decenii al domnilor magistrați, angajat cu juma’ de normă și la cancelaria primului-ministru, pe post de consultant al așa-zisei instituții de analiză a comunismului din subordinea premierului Boc, sinecură oferită până recent liberalului Marius Oprea și preluată mai nou de Volodea Tismenenski (aka Vladimir Tismăneanu). Ce nu a spus doamna procuror general Laura Codruța Kovesi este faptul că Justiția este percepută ca fiind coruptă, „mic amănunt“ ce rezultă din toate sondajele de opinie realizate până acum.
Puroiul din Justiție, pe care și Uniunea Europeană ni-l arată cu degetul, a ajuns la limita suportabilității. După 89, capcanată de perversul grădinar Ion Iliescu, Justiția a crescut ca o buruiană în șanț, lipsită de o månă care să o plivească și să o trateze de paraziți, de mucegaiuri și de larvele hulpave ale jigăniilor de tot soiul. Dacă magistrații Justiției și procurorul general își trădează menirea făcându-l scăpat și anul acesta pe Ion Iliescu, piatra de hotar a sistemului judiciar, să nu se mire dacă niște români – bărboși sau nu – vor arunca cu pietre și cu florile plantate de mineri în Piața Universității în 1990, în ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.