Acasă Actualitate Românii ar putea scăpa curând de vizele pentru Canada

Românii ar putea scăpa curând de vizele pentru Canada

DISTRIBUIȚI

România a înregistrat progrese în trei domenii importante pentru eliminarea vizelor pentru Canada, a declarat ambasadoarea României la Ottawa, Elena Ștefoi.
Este vorba despre scăderea ratei de respingere a cererilor de viză, reducerea semnificativă a ratei de depășire a perioadei de ședere legală și scăderea numărului de solicitări a statutului de refugiat.
"În ultimii patru ani, rata de respingere a cererilor de vize a scăzut de la 12% la 8%, rata de depășire a perioadei de ședere legală în Canada a fost redusă de la 7-8% la 3-4% și s-a constatat și diminuarea numărului cetățenilor români care solicită acordarea statutului de refugiat în Canada", a explicat Ștefoi.
Reprezentanții canadieni au menționat, potrivit ambasadoarei române, că "Ottawa ia în serios criteriul progreselor României înregistrate pe linia aderării la spațiul Schengen".
Potrivit oficialului român, și asociațiile comunitare ale românilor din Canada s-au implicat în accelerarea procesului de eliminare a regimului de vize pentru cetățenii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.