Acasă Actualitate Românii își petrec timpul în mall-uri, dar nu își cumpără șampon

Românii își petrec timpul în mall-uri, dar nu își cumpără șampon

DISTRIBUIȚI

Potrivit unui nou studiu Gfk, suntem iarăși în "coada" Europei. Nu ne spălăm, nu mergem la teatru și nu ieșim să ne distrăm, avem drept singură "distracție" mersul la mall și hypermarket. Studiul conține un șir lung de neconcordanțe, iar cercetătorii se contrazic în câteva pagini. Mai mult, ne atribuie o calitate pe care nu credeam că o avem: suntem punctuali. Și ceva ce știam deja: suntem prea exigenți cu noi înșine. Poate tocmai din această cauză studiul a dus la asemenea concluzii, respondenții fiind prea critici cu ei înșiși.

Un nou studiu Gfk dat publicității îi face iarăși pe români de râs. Chiar dacă avem o părere bună despre noi înșine, cercetătorii ne fac să ne simțim din nou ca fiind locuitorii unei republici bananiere. Uimitor este însă faptul că avem parte și de laude, mai ales pentru chestiuni la care nu credeam că putem excela. Studiul ne plasează, spre exemplu, printre cei mai punctuali europeni, fapt pe care spiritul nostru latin l-ar putea contrazice. După ce ne laudă nemeritat, cercetătorii ne "taxează" situându-ne la coada clasamentului în ceea ce privește bunele maniere, mersul la teatru sau igiena. Românul consumă într-un an două tuburi de pastă de dinți, două sticle de șampon și vreo 12 deodorante. 40% dintre români își spală părul o dată pe săptămână sau mai rar și aproximativ 15% nu au folosit niciodată un deodorant. La o analiză mai atentă a datelor, există niște contradicții flagrante. Românului care se spală doar o dată pe săptămână pe cap nu i-ar ajunge cele două sticle de șampon pe an pe care ni le alocă studiul. Rămâne doar să stabilim unde s-au înșelat cercetătorii. În același timp, doar un român din 16 consideră că este bine crescut. În schimb, 39% dintre belgieni se consideră manierați. Trecând peste ceea ce se numește percepție subiectivă de sine, le aducem aminte cercetătorilor că tot în același studiu au spus că suntem foarte exigenți cu noi înșine în ceea ce privește modul de comportament în societate. Concluzia ar fi că belgienii preferă să se laude mai mult sau poate doar că au mai multă încredere în ei înșiși. Nu era nevoie de studiul celor de la Gfk să aflăm că, pentru români, un loc preferat pentru petrecerea timpului liber este mall-ul sau hipermarketul. 59% dintre români se duc la mall sau la hypermarket cel puțin o dată pe lună (4% aproape zilnic, 12% de câteva ori pe săptămână, 26% de câteva ori pe lună, 17% o dată pe lună). Ne uimește însă că majoritatea românilor nu ar gusta ieșirile în oraș, la cinematograf, teatru sau în cluburi.
Potrivit aceluiași studiu, aproximativ 46% dintre români mint în cadrul interviurilor pentru angajare, dar minciunile se referă mai mult la motivul pentru care pleacă de la actualul loc de muncă sau la salariul pe care îl au. Doar 5% mint în legătură cu aspectul calificărilor și al aptitudinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.