Acasă Actualitate Românii, un popor de „fițoși”

Românii, un popor de „fițoși”

DISTRIBUIȚI

Haine "de firmă", telefoane mobile în rate sau mașini de lux preferate cumpărării unei locuințe – sunt doar câteva dintre metodele folosite de români pentru a da impresia de prosperitate. Și cum interesul pentru păstrarea aparențelor nu putea să treacă neobservat de comercianți, prețurile la unele produse sunt mai mari decât în alte țări ale Uniunii Europene. "În România se pune accent pe demonstrarea statutului social", a arătat viceguvernatorul BNR, Cristian Popa. Așa se explică și faptul că România este una dintre cele mai atractive piețe pentru brandurile de top din industria de lux internațională.

Aparențele contează! Acesta este principiul celor mai mulți români. Deși la nivelul veniturilor pe cap de locuitor suntem sub media Uniunii Europene, românii cheltuie foarte mulți bani pentru demonstrarea statutului social sau pentru a da impresia de prosperitate. 
"România are prețuri foarte mari la unele produse, față de alte state, unde nu se pune accent pe demonstrarea statutului social", a declarat ieri viceguvernatorul BNR Cristian Popa, răspunzând unei întrebări privind prețul unor articole, în special vestimentare, mult mai mare decât în țări mai dezvoltate. Per ansamblu, prețurile din România se situează la 57-58% din media UE, ceea ce arată că potențialul de inflație este încă ridicat, a afirmat Popa.
Așa se explică pasiunea conaționalilor noștri pentru haine "de firmă" sau creșterea spectaculoasă a vânzărilor de mașini de lux în România.
În primele luni ale anului, vânzările de automobile de lux din țara noastră au crescut cu 20% față de anul trecut. Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, în primul trimestru al anului s-au vândut 42 de limuzine Lexus, dublu față de 2007. Pentru Maseratti, creșterea a fost și mai spectaculoasă: s-au vândut de patru ori mai multe mașini, adică, în total, opt.
Și vânzările la mașinile din clasa premium au crescut semnificativ. În primul trimestru, românii au cumpărat 74 de autoturisme Mercedes Benz clasa S și 16 Audi A8. Pe lista de așteptare sunt și 20 de Chevrolet-uri Corvette, precum și o sută de Cadillac-uri. Oferta este completată de mărci precum Bentley, Lamborghini sau Ferrari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.