Acasă Actualitate Roxana Wring: „Ilegalitatea înfiinţării companiilor municipale nu poate fi acoperită cu o...

Roxana Wring: „Ilegalitatea înfiinţării companiilor municipale nu poate fi acoperită cu o improvizaţie chiar mai periculoasă decât prima”

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea persistă în greşeală! Pur şi simplu nu înţelege că acele companii pe care le-a înfiinţat şi pe care vrea să le ţină în continuare în viaţă sunt nişte aberaţii edilitare. Ele nu au justificare nici economică şi nici administrativă. Cu excepţia entităţii care va furniza agent termic, restul sunt perfect inutile şi nu vor face altceva decât să toace şi mai mulţi bani publici pe sinecuri şi cheltuieli inutile.

Soluţia la care s-a gândit primarul Capitalei este o improvizaţie chiar mai periculoasă decât prima. Nu numai că aceste companii vor rămâne în continuare o problemă nerezolvată, dar Gabriela Firea le va transforma în nişte zombie instituţionali, nici vii, nici morţi, numai buni de tocat bani publici.

Soluţia firească la problema companiilor este ca Gabriela Firea să aplice planul ce rezultă natural din decizia definitivă dată de Curtea de Apel Bucureşti în toamna anului trecut. Judecătorii au constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Soluţia firească este ca ele să fie desfiinţate, iar serviciile ce pot fi oferite de mediul privat în regim concurenţial să fie achiziţionate de Primărie prin licitaţii publice transparente şi deschise, aşa cum prevede legea. Doar pentru acele servicii unde nu există furnizori privaţi – în domeniul termoficării, de exemplu – responsabilitatea trebuie să rămână în seama unei entităţi controlate de municipalitate. În rest, publicitatea, paza, IT-ul, asfaltările, marcajele rutiere şi toate celelalte să fie făcute prin licitaţii corecte, transparente şi deschise, astfel încât bucureştenii să beneficieze de cele mai bune servicii la preţuri corecte.

Nu voi vota această nouă improvizaţie a Gabrielei Firea şi, aşa cum am mai declarat, USR Bucureşti nu este de acord ca ilegalitatea înfiinţării companiilor să fie acoperită acum cu o altă ilegalitate, aceea a fuziunilor şi a absorbţiilor de faţadă.

Dacă voi constata că şi aceste noi artificii juridice sunt ilegale, voi sesiza instanţa pentru a se pronunţa asupra legalităţii deciziilor ce vor fi adoptate de Primărie şi Consiliu în cazul companiilor municipale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.