Acasă Actualitate S-au interzis evenimentele private: fără nunți, botezuri, petreceri. Masca devine obligatorie peste...

S-au interzis evenimentele private: fără nunți, botezuri, petreceri. Masca devine obligatorie peste tot când incidența e peste 3 la mie

DISTRIBUIȚI

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.
Arafat a declarat într-o conferinţă de presă că acolo unde incidenţa este de sub 3 la mia de locuitori, purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zone de aşteptare.

„În orice zonă aglomerată, purtarea măştii va fi obligatorie”, a spus Arafat.
Referitor la programul teatrelor, sălilor de spectacol, al restaurantelor și cafenelelor, acolo unde incidența este sub sau egală cu 1,5 la mie, ele vor funcționa cu capacitatea de 50 la sută. Atunci când incidența depășește 1,5 până la 3 la mie, vor funcționa cu capacitate de 30 la sută, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Dacă depășește 3 la mie incidența, activitatea va fi sistată. Evenimentele private, nunți, botezuri, aniversări, în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național. Evenimentele private au un motiv în spate. Este o decizie care interzice organizarea lor pentru că e foarte greu să se respecte regulile, în general. Nu vorbim de săli de curs unde oamenii ascultă ceva, sunt nunți, botezuri, oamenii nu poartă mască, se dansează. Devin locuri în care se răspândește virusul. Soluția de protecție cea mai bună și necesară este oprirea acestor evenimente. Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanților la interior la 20 de persoane și în exterior la 50 de persoane.
Acestea sunt măsuri adoptate marţi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.