Acasă Actualitate S-au mărit de 20 de ori amenzile pentru cei care încalcă interdicțiile...

S-au mărit de 20 de ori amenzile pentru cei care încalcă interdicțiile impuse de ordonanța militară

DISTRIBUIȚI

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, mai multe OUG adoptate de Guvern.

Una dintre acestea vizează înăsprirea amenzilor pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă.

”Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu 2.000- 20.000 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice valoare amenzii este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 RON”, a anunţat Dancă.

Tot în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţie şi certificate, valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

”De asemenea, a fost adoptată o altă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea statutului poliţiştilor şi statutul militarilor în acest sens au fost instituite reglementări care să întărească disciplina ierarhică în cadrul acestor instituţii şi pentru a reglementa situaţia unor angajaţi care trebuie în această perioadă să fie la dispoziţie instituţiilor de ordine şi siguranţă publică în vederea combaterii efectelor epidemiei cu coronavirus”, a mai spus Dancă.

Astfel, se întrerup concediile de odihnă pentru personalul acestor instituţii, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii se va face obligatoriu fără acordul angajatului şi, de asemenea, se suspendă prevederile legate de pensionare anticipată pentru personalul din aceste instituţii pe perioada strări de urgenţă.

1 COMENTARIU

  1. Astia ori sunt prosti,ori sunt prosti.Una din doua.Vor sa fure banii din buzunarul cetateanului? Multi suntem la limita,in scurt timp se epuizeaza orice sursa de subzistenta si la astia le arde sa atace oamenii la existenta biologica? Ceausescu a fost acuzat de genocid.Acuzatie care nu statea in picioare nici potrivit legilor si Constitutiei de atunci.Acum ce se urmareste? Un hiper-holocaust? Oamenii care se imbolnavesc,sa fie tratati.Iar ceilalti isi vad de treaba.As vrea sa aud un comunicat rational,totusi cum isi imagineaza Guvernul ca va trai populatia cand nu vor mai fi resurse? Sau ne apucam cu totii de orice activitate care aduce bani? OK! Din oficiu,sa primeasca toata populatia licenta pentru orice activitati,mai putin furtul,omorul SI inselaciunea.Doar niste tampiti pot crede ca lumea este ,dispusa’ sa crape frumos,disciplinat.Ia refaceti tot ce ati distrus si vandut in ultimele decenii.Parintii mei si ai altora au reconstruit tara dupa razboi,lucrand ca orbetii ca altii sa demoleze si sa se imbogateasca de-a gata? Bagati-va mintile-n cap si refaceti stabilitatea economica a tarii.Dar repede! Sunt o gramada de la care dna-ul nu a recuperat nimic.Cu atat mai putin justitia.Si nu uitati: Respectul se castiga,nu vine de la sine prin ocuparea unei pozitii sociale.De data asta vom construi o era noua …si nu voua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.