Acasă Actualitate Să-i dăm… carte Elenei Udrea. Azi, despre Nichifor Crainic…

Să-i dăm… carte Elenei Udrea. Azi, despre Nichifor Crainic…

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute Elena Udrea, între niște poze cu grăsani facute la revelion și alte poze cu decolteuri generoase, a postat pe contul ei de feisbuk și niște considerațiuni culturale, despre Nichifor Crainic, aducându-și probabil aminte că nu este doar parlamentar ci și cadru universitar, specialistă în geopolitică și geostrategie, în Marea Neagră, Caucaz, Eufrat, Sarm al Seick  – ca să cităm doar repere majore geografice, dar și o suculentă cunoscătoare a dedesupturilor operelor unor somități de calibru, cum ar fi un Mackinder, Haushofer, Carl Schmitt, Simion Mehedinți, George Brătianu, Giani Versace, Jean Paul Gaultier.
Nichifor Crainic a fost contemporan și coleg de Academie cu marele savant Simion Mehedinți autor al unor prelegeri faimoase despre Marea Neagră, în care este specializată prin contagiune marinărească firească și Elena Udrea. Probabil răvășită și/sau deranjată la stomac în urma meniului cam gras de Revelion Elena Udrea s-a întors la bucurii relativ cerebrale, la carte, eternul refugiu al blondelor planturoase. Numai că a luat în mână…cartea pe dos și i-a ieșit o belea de toată frumusețea, ajungând de râsul blogerilor care au amendat prompt o postare a duduii despre Nichifor Crainic în care aceasta se arunca la unele etichetări jenante pentru o geopuliticiană de anvergura sa intelectuală.
Pe scurt, Elena Udrea l-a calificat pe ilustrul teolog și intelectual român drept colaborator al Securității, asta deși Crainic a zăcut vreo 15 ani în temnițele bolșevice, și ca seria etichetărilor infamante să fie completă, de undeva din puțu’ gândirii parlamentare de vârf a PDL, crema PLD-ului practic, a mai zis și că fostul deținut politic ar fi fost și legionar și antisemit.

„Crainic a fost legionar, antisemit și colaborator al Securității“?…zău

Intromisionarea dolofanei experte în geopolitică în teme academice atât de sensibile a plecat de la o postare anterioară a acesteia în care cita din Nichifor Crainic următoarele: „A fi naționalist în România, adică a-ți închina viața ridicării neamului și țării tale, însemnează a te așeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii și a trăznetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită și mai lovită decât dragostea supremă de românism." Nichifor Crainic.
Parcă pentru a confirma pe deplin autenticitatea citatului, la scurtă vreme Udrea a anunțat cumva triumfătoare că se dezice de autorul citatul și implicit de conținutul mesajului său, deoarece Dan Voiculescu, măsliniu ca și ea de origine, turnător cu patalama, și tâșnit ca și ea în politică din anticamera PSD, a mustrat-o în Jurnalul său că îl apreciază pe „legionarul“ Nichifor Crainic. Cum e turcul și pistolul, zice un proverb românesc. Imediat după articolul din Jurnalul Național, inepta duduie postează un alt comentariu ce mustește de inteligență, în care îl porcăiește pe academicianul și marele gânditor al Ortodoxiei Nichifor Crainic cum a știut ea mai bine, adică pe la spate.
Nichifor Crainic, un martir chinuit în pușcariile comuniste nu mai este în viață ca să se apere. Există însă suficiente date și mărturii avizate care probează că acesta nu a fost nici legionar nici antisemit, un gen de etichetă aruncată la plesneală de comuniștii evrei asupra oricui le era neconvenabil. Nicăieri nu există vreo probă sau măcar suspiciune la adresa lui Nichifor Crainic că ar fi fost agent, colaborator al Securității, chestie care, pasămite, o zguduie enorm pe duduia Udrea.
Până într-acolo încât să-i și inventeze academicianului Crainic o „calitate“ neștiută decât de ea, până acum, cea de colaborator al Securității. Se pare că o frisonează cumva acest aspect, deși după ce ai fost colegă de birou și lansată în viață de un Cozmin Gușe e greu de crezut că te-ar mai încerca vreo undă de cuvioșenie. Iar pe de altă parte, dacă la Crainic, Udrea pare să incrimineze presupusa și doar de ea știută calitate de informator, în schimb în alte împrejurări contagiunea cu un adevărat informator o frisonează cu totul altfel, în străfunduri, languros. Există imagini de mare intimitate în care ea este frecată pe spate și lipită  de corpul de hipopotam asudat al unui informator al Securității, cel care se autonumea „pielea pulii“ , ne referim la Bogdan Chirieac, cu numele de cod „Barbulescu“, in dosarele Securității, după cum anunța în urmă cu câțiva ani ziarul Cotidianul  (a se observa imaginile atașate). Pentru „pielea pulii“ Udrea găsește resurse de tandrețe poate și în virtutea unei îngăduințe naturale față de piele în general, pentru un savant ca Nichifor Crainic însă Udrea găsește de cuvință să reia practic rechizitorii tipice unei alte dudui, Sidorovici pe nume, odioasa nevastă a lui Brucan, ucigașa intelectualilor României.
Printre capetele de acuzare la adresa lui Nichifor Crainic, condamnat, inițial prin Sentința nr. 2 din 4 iunie 1945, pronunțată de Tribunalul Poporului din București, în virtutea Legii 312/1945, la „detenție grea pe viață și degradare civică pe timp de 10 ani, pentru crima de dezastrul țării, prin crime de război“ se număra și legătura sa cu marele teolog Dumitru Stăniloae.  Într-un interogatoriu din 14 octombrie 1955, Crainic lămurește anchetatorilor de la Securitate în ce constau discuțiile sale cu Stăniloae: „…am tradus și comentat cartea «Exercițiile lui Ignațiu de Loyola». În calitatea lui de călugăr, fiind foarte curios să cunoască această metodă de viață spirituală, m-a rugat să i-o traduc și s-o comentez. Altceva n-am mai făcut în timpul acesta“.
Udrea are si ea mare nevoie de niște exerciții, nu doar de fitness, că devine din ce în ce mai durdulie, și nu neapărat inspirate din Loyola, că riscă să-și frângă limba în două, cel mai prețios bun al dumneai, probabil. Exerciții de bună cuvință față de reperele culturale și martirii României, nu de alta dar ce face ea acum aduce aminte de intelectul cretinilor securiști de teapa lui Rogojanu, care se ocupau în 1972, la moartea și îngropaciunea lui Nichifor Crainic de „acțiuni operative“ de supraveghere sub motivația asocierii numelui său cu legionarii care l-au prețuit și i-au fost amici. Printre aceștia fostul comandant Victor Vojen, apare în raportul de urmarire al securiștilor cu următorul citat: „Ce se va întâmpla, oare, peste 20 de ani, când cititorii de atunci vor alătura versurilor lui Nichifor Crainic și amănuntele biografice“?
Păi ce să se întâmple, vine Udrea și se bășește în memoria sa (cf DEX a răspândi bășini expr. (adol., vulg.) a minți, a lansa zvonuri nefondate).

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.