Acasă Actualitate Inginerii și tehnicienii ELCEN o acuza pe Firea de neprofesionalism și iresponsabilitate...

Inginerii și tehnicienii ELCEN o acuza pe Firea de neprofesionalism și iresponsabilitate legală

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea a acuzat ieri public angajații ELCEN că ar sabota bucureștenii pentru că instituția este în subordinea guvernului.  Firea care a terminat Facultatea de Bibliotecari anunță că tehnicienii ELCEN au mărit intenționat temperatura agentului termic printr-o infracțiune de sabotaj economic. Inconștiența cu care această mahalagioaică aruncă vorbe fără să prevadă consecințele a fost imediat sancționată de angajații ELCEN care s-au adresat cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi instituţiilor care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Referitor la declaraţiile din spaţiul public, ale Primarului General Gabriela Firea, Președintele SLI-SEB, mișcarea sindicală din electrocentralele București, Popescu Cristian-Aurică, transmite următorul comunicat de presă:

Stimaţi cetăţeni, salariaţii ELCEN S.A. şi în special personalul de exploatare din cadrul CTE Bucureşti Sud, prin vocea Sindicatului Liber Independent din Sucursala Electrocentrale Bucureşti, reprezentativ, va transmit următoarele:

1. Resursa umană a ELCEN nu a fost şi nu va fi niciodată înregimentată politic şi nu va acţiona la comandă politică;

2. Nivelul de pregătire al personalului de exploatare şi nu numai, corespunde condiţiilor de muncă şi operării centralelor de producere, în condiţii de presiuni şi temperaturi care depăşesc de zeci de ori pe cele din reţeaua primara a Termoenergetica;

3. Salariaţii ELCEN nu îşi riscă meseria, locul de muncă şi principiile şi mai ales nu îşi permit să rişte siguranţa cetăţenilor, lucru dovedit prin funcţionarea fără avarii majore de-a lungul tuturor acestor ani, în care s-a simţit lipsa finanţării ELCEN datorită neonorării datoriilor de către primărie;

4. Salariaţii ELCEN nu învinovăţesc personalul de exploatare şi mentenanţă al Termoenergetica pentru situaţia în care se află reţeaua primară;

5. Salariaţii ELCEN resping acuzaţiile Primarului General Gabriela Firea şi o acuză la rândul lor de neprofesionalism, deoarece din punct de vedere tehnic se poate dovedi cu diagramele de funcţionare că avaria menţionată nu se datorează manevrelor de exploatare;

6. Salariaţii ELCEN va reamintesc faptul ca au transmis şi în trecut atenţionări privind starea sistemului şi acţiunile pe care primăria le face împotriva reabilitării şi modernizării acestuia, lipsind bucureştenii de un serviciu public vital, care cade în răspunderea sa legală!

Iată ce a vituprat Firea sâmbătă:

„Atac la siguranta cetatenilor! Sabotaj fata de bucuresteni, din partea Elcen, institutie in subordinea Guvernului PNL.
S-a “gresit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel incat s-a produs o avarie foarte grava. Vom depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezinta infrastructura critica si trebuie asigurata continuitatea, conform legii.

Nu credem in varianta unei erori tehnice. Diferenta de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca o mare avarie.

Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane.
Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele urmatoare.

Iata si informatiile de pe teren, in legatura cu avaria:

Avarie la reteaua primara de termoficare din Capitala din cauza unor manevre efectuate de CET SUD – ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) anunta ca, in urma unor manevre efectuate de CET SUD, apartinand ELCEN – entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat crestea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade – au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza Sectoarele 2 si 3 din Municipiul Bucuresti.

Din aceasta cauza suntem in imposibilitatea de a furniza apa calda si caldura catre clientii arondati punctelor termice din aceste zone.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt in teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajatii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.

Ne cerem scuze cliențior pentru disconfort!”, a scris Firea sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.