Acasă Actualitate Sârbu, Hrebenciuc, Adam, 304 milioane de euro. Mai hoți decât rușii de...

Sârbu, Hrebenciuc, Adam, 304 milioane de euro. Mai hoți decât rușii de la Lukoil

DISTRIBUIȚI

Îngenunchierea lui Hrebenciuc, alintat de prieteni „Javra” s-a realizat cu ajutorul(poate chiar pornind de la ea) unei juriste de la Romsilva. Cine ar fi crezut? Marii Hrebenciuc și Ilie Socru?
Doamna juristă de la Romsilva a înțeles că la Covasna nu se va judeca legal și corect cauza în care pleda (punerea în executarea a unei sentințe mai vechi) și atunci a cerut Înaltei Curți strămutarea cauzei și suspendarea până la decizia de strămutare.
Până la această juristă, nimeni de la Romsilva sau Direcțiile Silvice nu a contestat deciziile diverselor instanțe în acest caz, dând astfel posibilitatea falșilor(după lege) moștenitori (rude de gradul V, pentru că singurul moștenitor legal, care trăiește în Marea Britanie nu a dorit recuperarea, lăsând pădurea la stat. Mulțumim domnule Ghika!).

Este momentul în care Hrebenciuc capotează: „suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!” precum şi că „sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi”. Hrebenciuc, la butoane ca în urmă cu zece ani. Doar că cei zece ani ți-au pus amprenta: a căzut pe tehnică. Tocmai el, sforarul, Javra, guzganul rozaliu.
Urmarea, după urletele parlamentarilor PSD, șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, a scos-o din dosar pe juristă. A fost fără explicații, vine hârtia pe birou și te anunță că nu mai ești delegat în dosar. Și procurorii DNA sunt suprinși de activitatea angajatei Romsilva: “Era prea profesionistă şi apăra prea insistent !!!”.

Hrebenciuc a fost învins de funcționarul corect. Nu putem spune decât Felicitări doamna juristă! Ne-ați salvat zeci de mii de hectare de pădure de la defrișare. Ăsta da patriotism, nu ca la javrele de parlamentari Sârbu, Adam și Hrebenciuc.

Iată ce spune comunicatul DNA despre demersurile în justiție pentru a se fura cu hotărâri judecătorești zeci de mii de hectare de pădure.

La data de 17 aprilie 2012, în urma unei înțelegeri prealabil, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul unor persoane interesate, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA. Decizia judecătorească ar fi fost pronunțată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, respectiv fără prezența vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reținută de instanțele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945.
Astfel, a fost creat un prejudiciu, în sarcina RNP ROMSILVA, de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier).

Imediat după pronunţarea deciziei civile a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu alte persoane interesate şi cu inculpatul Hrebenciuc Viorel, a constituit și coordonat un grup, ce urmărea să obțină venituri prin cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată. În acest scop, membrii grupului urmăreau să intervină asupra funcţionarilor cu atribuţii la nivelul instituţiilor locale, astfel încât aceştia să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuțiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri ( de exemplu să nu se formuleze plângeri în instanță împotriva deciziilor Comisiei județene de fond funciar Bacău).

În acest context, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul lui suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare. În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate. După ce jurista din cadrul Romsilva semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă(cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea în aplicare a acestei decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.