Acasă Actualitate ȘASE SECRETE DIN LUMEA V.V.P. (Vântu, Voiculescu, Patriciu)

ȘASE SECRETE DIN LUMEA V.V.P. (Vântu, Voiculescu, Patriciu)

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Dan Badea a făcut ieri,  pe blogul său, câteva dezvăluiri senzaționale despre viețile marilor deontologi, jurnaliști și analiști care ne bântuie ecranele seară de seară. Redăm integral textul apărut pe badeadan.blogspot.com:

1. Cornel Nistorescu a făcut sex cu unul dintre subalternii săi (bărbat) cu o funcție înaltă, pe vremea când era director general la „Evenimentul Zilei“. I-am surprins într-o seară, în vila din str. cpt. av. Mircea Petre nr. 16, sector 1, din zona 1 Mai din Capitală. Am intrat fără să sun, deoarece poarta, altfel închisă electronic, rămăsese întredeschisă. Pentru a-l ajuta pe Nistorescu să-și reamintească episodul surprins de mine, adaug că asta s-a petrecut atunci când „fata în casă“ la el era… un tânăr frumușel din provincie (Ardeal). Care, în acea seară, tocmai curăța piscina.
Ca probă nu există decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui Nistorescu.

2. În urmă cu aproximativ un an de zile, Oana Stancu a fost văzută ieșind grăbită, cu părul ușor ciufulit, dintr-o locuință situată pe strada Romula 58, sector 2, București. În fața locației respective a fost așteptată de un taxi de la firma Cobălcescu. Interesant este că la două minute după plecarea taxiului, din aceeași locuință a ieșit în fugă Cătălin Popa, unul dintre managerii de la Realitatea TV. Voia să-i înapoieze Oanei un obiect de lenjerie intimă. Locuința din Romula 58 aparține angajatului lui SOV.
Ca probă nu există decât cuvântul meu împotriva cuvântului Oanei Stancu sau al lui Cătălin Popa.

3. Adrian Ursu a primit în aprilie 2010, într-unul din conturile sale de la BRD-GSG, 125.000 de euro de la șase dintre firmele lui Sorin Ovidiu Vântu. În decembrie anul trecut, în conturile aceluiași jurnalist, de la patru bănci, au intrat 489.677 de euro. Cazul său a intrat în atenția Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor deoarece o parte din sumele cu care au fost alimentate conturile acestuia, și anume 347.000 euro, proveneau din cei peste 60 milioane de dolari pe care Sorin Ovidiu Vântu i-a obținut ca urmare a unei rambursări de TVA, în noiembrie 2009.
Ca probă nu există decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui Adrian Ursu.

4. O mătușă, asistentă la secția de chirurgie plastică a unui cunoscut spital particular din centrul Capitalei, mi-a povestit zilele trecute că jurnalista Corina Drăgotescu tocmai s-a programat pentru a-și face liftinguri faciale și pentru a-și monta o pereche de silicoane. Costurile acestor intervenții chirurgicale au fost deja achitate, în avans, de un interpus al lui Dinu Patriciu.
Ca probă nu există decât cuvântul meu împotriva cuvântului Corinei Drăgotescu.

5. Avocatul bucureștean Mircea Victor Daniel Chitic a avut o întâlnire cu Dinu Patriciu și Sorin Roșca Stănescu, cu câteva ore înaintea incidentului din apropierea restaurantului Cireșica. El a primit o mare sumă de bani (cash) și a promis că îl va provoca pe șeful statului, urmând ca, ulterior, să declanșeze o campanie anti-Băsescu. La discuții a participat și soția acestuia.
După ce și-a făcut curaj cu o sticlă de Ouzo și niște beri, Chitic a trecut la fapte. L-a atacat verbal pe președinte, dar de beat ce era a uitat să pornească aparatura de înregistrare cu camera ascunsă (tip nasture) pe care i-o plasase Roșca Stănescu. Deși a fost certat de cei care-l plătiseră, operațiunea a continuat și fără proba audio video. El a considerat că are suficientă credibilitate să susțină că ar fi fost pălmuit de președinte, deși era așa de beat încât nici nu mai ține minte cum a ajuns înapoi în vila Uniunii Scriitorilor din Neptun. Campania a fost inițiată, via site-ul cotidianul.ro (preluat de Nistorescu, formal, de la SOV), de către Antena3 și Realitatea TV. Ea continuă și la ora asta.
Ca probă nu există decât cuvântul meu împotriva cuvântului avocatului impostor Chitic.

6. Uitându-mă în seara asta la Realitatea TV, unde se dezbătea problema lui Chitic, mi-am amintit că joi, 19 august, am surprins o discuție interesantă purtată de Mugur Ciuvică cu un cetățean solid, de aproximativ 50-55 de ani. Cei doi au urcat la etajul 1 al restaurantului La Mama, din Piața Alba Iulia, și s-au așezat la o masă alăturată celei la care, împreună cu un prieten, beam câte un cei de fructe. Ceea ce m-a șocat a fost faptul că discuția a fost purtată în limba rusă, iar Ciuvică a rostit de cel puțin patru ori numele Gabriel Grecu. Mi-a mai atras atenția că, după ce au terminat discuția, Ciuvică a plecat lăsând pe masă un dosar pe care-l ținea în mână la intrarea în restaurant. Cinci minute mai încolo a plecat și rusul. Cu dosar cu tot.
Sper să-și amintească Ciuvică, dar, dacă a uitat, e cuvântul meu, alături de al prietenului cu care m-am aflat la masă, împotriva cuvântului său.
Dan Badea

Contactat telefonic de ziarul „Curentul“, Dan Badea ne-a declarat: „Ani de zile am fost coleg în diferite redacții cu ziariștii de la «Realitatea» și din trustul Intact, ne-am adăpat la aceleași principii jurnalistice și am urmat pas cu pas farul călăuzitor aprins de Cornel Nistorescu pentru noi. Tocmai de aceea mi-am permis să scriu câteva lucruri despre fiecare în parte, în spiritul învățămintelor deprinse în comun în timpul uceniciei în presă“.
Iar dacă Dan Badea va nega această declarație acordată ziarului „Curentul“, va fi cuvântul lui împotriva cuvântului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.