Acasă Actualitate Șase tone de articole pirotehnice indisponibilizate de polițiști

Șase tone de articole pirotehnice indisponibilizate de polițiști

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Ilfov şi Maramureş au indisponibilizat 6 tone de articole pirotehnice, care ar fi fost transportate cu 2 autoutilitare, însoţite de documente care ar conţine date nereale.

În seara de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu, ca urmare a depistării în flagrant delict a unui bărbat, care ar fi transportat, într-o autoutilitară, aparţinând unei societăţi comerciale, 5.000 de kg. de articole pirotehnice, pentru care bărbatul ar fi prezentat o factură fiscală, asupra căreia există bănuiala că cele înscrise nu corespund realităţii.

De asemenea, cel în cauză nu deţinea calitatea de pirotehnist.

Acţiunea poliţiştilor a avut loc pe Drumul Naţional Centura Bucureşti, la intersecţie cu şoseaua Domneşti, judeţul Ilfov.

Cele 5.000 de kg de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 şi F4, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

La activităţi au participat şi poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov.

***

La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău, Poliţiei Sighetu Marmaţiei şi Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei din cadrul I.J.J. Maramureş, au oprit o autoutilitară, pe Drumul Naţional 19, în localitatea Săpânţa.

Poliţiştii au constatat faptul că autoutilitara era condusă de un bărbat, de 32 de ani, din Timiş.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit, în interiorul autovehiculului, aproximativ 1.000 kg. de articole pirotehnice, pentru care au fost prezentate patru facturi fiscale, despre care există bănuiala că cele înscrise nu corespund realităţii.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice şi cele patru facturi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.