Acasă Actualitate Sassu, mogulul TVR, ni-l bagă pe gât pe „peștele-șantajist” Bogdan Chirieac

Sassu, mogulul TVR, ni-l bagă pe gât pe „peștele-șantajist” Bogdan Chirieac

DISTRIBUIȚI

La numai o lună după ce au fost excluși din breasla jurnaliștilor în urma dezvăluirilor ziarului „Curentul“, Bogdan Chirieac și Sorin Roșca Stănescu au fost repuși pe firmamentul Realitatea TV de către tovarășul lor de șantaj, Sorin Ovidiu Vîntu. Iată că, după modelul mogulului de Deltă, și mogulul TVR Sașa Sassu l-a reciclat pe Bogdan Chirieac, controversatul „pește“ al șefului ANI, Cătălin Macovei. Lățit marți seară pe ecranul postului național, pentru prima oară de la scandalul de șantaj care l-a consacrat, Bogdan Chirieac a fost prezentat cu o calitate îndoielnică de jurnalist și analist care îi dă lecții de românism și diplomație președintelui Traian Băsescu înaintea vizitei sale în Republica Moldova. Ieșirea lui Chirieac cu verde de la Sassu – aflat sub investigația ANI – încalcă flagrant bunul-simț și deciziile Clubului Român de Presă și ale Asociației Jurnaliștilor din România. La vremea dezvăluirilor ziarului „Curentul“ privind șantajul celor doi foști ziariști, Comisia Media recomanda instituțiilor de presă, deci și, mai ales, TVR, „să nu-i mai prezinte pe Sorin Roșca Stănescu și Bogdan Chirieac drept jurnaliști sau cu orice altă titulatură care face referire la această meserie“. Totodată, Comisia Media considera că „instituțiile de presă care colaborează cu Sorin Roșca Stănescu și Bogdan Chirieac pentru prestații jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci și credibilitatea profesiei“. Ceea ce mogulul de stat, Sașa Sassu, a reușit cu brio. Comisia mai afirma, despre clientul TVR, că „Bogdan Chirieac oferă servicii de influență, care sunt interzise de regulile conduitei jurnalistice“, iar Clubul Român de Presă (CRP) considera că intervențiile celor doi sunt „un afront la adresa jurnaliștilor care își fac onest meseria și trăiesc decent“.

Băsescu: „șantajiști ordinari“ ai „presei ticăloșite“

Cu puțin timp înainte de devoalarea publică a adevăratei fețe a „deontologului“ TVR, președintele României, Traian Băsescu, îi trântise în față ce crede despre el, într-un dialog desfășurat în direct, la Televiziunea Română. Vrând să-l ironizeze pe președinte, Bogdan Chirieac i s-a adresat aluziv: „Așa scrie presa asta ticăloșită de care vă luați, eu fiind presa ticăloșită“. „Sunteți, categoric“, i-a replicat prompt, dintr-o bucată, Traian Băsescu.
Ulterior dezvăluirilor scandalului stenogramelor, într-o ediție specială a emisiunii „Nașul“ de la postul B1 TV, Băsescu nu s-a sfiit să-i facă pe cei doi, Roșca și Chirieac, „șantajiști ordinari de presă“. „Domnule, ăsta a avut comportamentul unui pește. Al unui pește care îi duce domnului Roșca Stănescu victima pentru șantajat. Ăsta este Chirieac“, i-a spus Băsescu lui Radu Moraru în cadrul emisiunii. „Este o organizație. Nu ați văzut că și Roșca Stănescu nu spune «eu»: «noi, noi»… Este liga din sistemul ticăloșit, domnule Moraru, de care vorbeam în anul 2004 și acum aveți șansa uriașă, toți, români și ziariști, să o vedeți la suprafață. Uitați-o cât este de disperată, a ajuns să utilizeze mijloacele mass-media pe care le au la dispoziție pentru intoxicări. Deci, acești «noi» înseamnă instrumente de gen Chirieac, Roșca Stănescu“, a mai subliniat președintele României. Urmăriți pe www.curentul.ro intervenția jalnică a „invitatului special“ al TVR.

{youtube}1xlSWOvg_YE{/youtube}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.