Home Actualitate Scandal la vârful PSD: Robert Negoiță a depus plângere penală împotriva lui...

Scandal la vârful PSD: Robert Negoiță a depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță, pe care îl acuză că l-a amenințat cu moartea

DISTRIBUIŢI

 

Update 17,03:

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a depus marți, la PICCJ, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiță, după ce acesta l-ar fi amenințat cu moartea la telefon, edilul ne-oferind, la ieșirea de la Parchet, lămuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului. „Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiță, deputat, care acum o săptămână m-a sunat și m-a amenințat la telefon într-un mod josnic și rușinos. M-a amenințat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă și, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această țară că cu astfel de securisme și cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, amenință cu moartea un primar de sector”, a declarat Negoiţă. Edilul Sectorului 3 a mai arătat că justiția trebuie să lămurească acest caz și că are încredere în anchetatori. Întrebat cum au sunat amenințările, în special cele cu moartea, Negoiță a răspuns: „Mi-a spus: «Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las». Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”. Robert Negoiță a mai spus, întrebat dacă a înregistrat convorbirea telefonică în care a fost amenințat: „Nu fac așa ceva, nu sunt securist”, el precizând, în același context, că știe că instituții abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice. Primarul a mai arătat că nu era în relații de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiță. Plângerea lui Negoiță a fost înregistrată la Registratura Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), urmând să fie repartizată unui procuror. Negoiță a mai spus că va reveni la Parchet atunci când va fi chemat de un procuror, pentru declarații. Robert Negoiță și Sebastian Ghiță sunt colegi de partid – PSD, unde primul este vicepreședinte, iar al doilea, deputat de Prahova. La rândul său, Sebastian Ghiță a declarat, potrivit rtv.net, că nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoiță și că i se pare incredibil ceea ce susține primarul. „Nu am mai vorbit cu domnul Negoiță nici direct și nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon”. În plus, el a mai afirmat că poate pune oricând la dispoziția jurnaliștilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiță: „Dacă te simți amenințat cu moartea nu aștepți 10 zile să reacționezi. Oricând pot pune la dispoziţia jurnaliștilor listingul telefonului meu”.

 

 

 

UPDATE 14,30

 

Deputatul PSD Sebastian Ghiță susține că nu a vorbit cu Robert Negoiță de mai multe zile și că nu a avut niciodată legături de niciun fel cu acesta, transmite RomaniaTV.net. „Nu am mai vorbit cu domnul Negoiță nici direct și nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de niciun fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon”, a declarat Sebastian Ghiță. Cu toate că Negoiță nu a specificat, clar, când a fost amenințat, Sebastian Ghiță pare a ști, totuși câte ceva despre acea convorbire despre care spună că nu ar fi avut loc. Fapt demonstrat chiar de el însuși în momentul în care „încadrează” cronologic, presupusa discuție: „dacă te simți amenințat cu moartea nu aștepți 10 zile să reacționezi. Oricând pot pune la dispoziția jurnaliștilor listingul telefonului meu”. Mai mult decât atât, tot el a încercat să arunce în ridicol plângerea penală depusă de colegul său de partid despre care a afirmat: „Poate e o strategie de campanie electorală pe care nu o înțeleg. Am văzut-o și la PDL și la alți adversari politici. Campania <<Sebastian Ghiță există>>. Nu sunt așa de important. E ciudat, incredibil și incorect ce se întâmplă acum cu Robert Negoiță”. Indiferent de ceea ce pricepe sau nu, Sebastian Ghiță ar trebui să-și amintească faptul că, în cazul în care se va dovedi reală, amenințarea cu moartea a colegului său nu-i chiar o joacă: Sorin Ovidiu Vântu a ajuns după gratii tot pentru o poveste asemănătoare: cea cu „racheții îngropați prin dealurile Moldovei”. Iar el ar trebui să priceapă acest lucru cu atât mai mult cu cât cel amenințat cândva de SOV a fost el însuși.

 

 

 

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 a depus, marți, la Parchetul General o plângere penală îndreptată împotriva deputatului PSD Sebastian Ghiță, pe care-l acuză că l-ar fi amenințat cu moartea la telefon, anunță Agerpres. Aceast demers juridic este cu atât mai neașteptat cu cât, după cum se știe, Robert Negoiță este vicepreședinte al PSD în timp ce deputatul Sebastian Ghiță este unul dintre prietenii apropiață ai Premierului Victor Ponta. Pornind de la această situație inedită, jurnaliștii de la Hotnews au încercat să discute cu Robert Negoiță, dar de la cabinetul acestuia li s-a răspuns doar „Nu știm nimic. Vă rugăm să luați legătura cu biroul de presă”. Surse neoficiale au relatat, totuși că anterior, Negoiță a povestit că a fost sunat de acesta Ghiță în urmă cu o săptămână și a fost amenințat „într-un mod josnic și rușinos”: „M-a amenințat inclusiv cu moartea. (…) Este o chestiune foarte gravă din această perspectivă, și cred că este de datoria mea să dau un semnal în această țară, deoarece cu astfel de securisme și cu astfel de comportament nu trebuie să mergem mai departe. Este păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluție, să amenințe cu moartea un primar de sector”. În plus, Negoiță a mai afirmat că nu a înregistrat acea convorbire telefonică întrucât „nu este securist”, dar şi că nu a discutat cu forurile de conducere a PSD despre acest lucru. El mai afirmă că Ghiță i-ar fi spus: „Te termin. Ai intrat pe mâna mea. Te termin. Mori de mâna mea. Nu o să te las”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.