Home Actualitate Scandal răsunător în industria farma: Terapia Farm intră în insolvență concomitent cu...

Scandal răsunător în industria farma: Terapia Farm intră în insolvență concomitent cu divorțul patronului

DISTRIBUIŢI

Unul dintre cei mai mari comercianți de produse farmaceutice a intrat în reorganizare și ar putea declanșa o reacție în lanț. Terapia Farm a cerut să intre în insolvență în mod voluntar la finele lui 2013. În spatele afacerii se ascund ițele unor combinații economice și sentimentale cu iz penal. Acestea ar putea afecta întreaga industrie farma.
Terapia Farm a avut o activitate de opt ani pe piața de produse farmaceutice. În 2012 firma a micșorat valoarea datoriilor totale de la 22,2 milioane de lei la 7,5 milioane. Fapt ce le-a dat speranțe partenerilor care aveau bani de recuperat. Cu toate acestea, cu puțin timp înainte de intrarea în insolvență, patronul firmei Constantin Rusu a decis să se retragă din funcția de administrator.
Decizia a fost luată și la presiunea unei anchete penale care este în desfășurare. De altfel, Rusu nu este străin de problemele cu oamenii legii, fosta sa soacră, Doina Oprea fiind în cercetată de procurorii de la Parchetul General pentru 1373 de infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale.
Doina Oprea, patroana lanțului de farmacii 2Na are mai mult decât legături de familie cu patronul de la Terapia Farm, fiica ei Irina fiind asociat în această firmă până în 2012, fapt pentru care multă lume crede că problemele cu autoritățile ale lui Rusu Constantin sunt în strânsă legătură cu cele pe care procurorii le-au descoperit la Doina Oprea.
Afaceri sentimentale
În 2008 Constantin Rusu era numit administrator al cafenelei deținută de patroana de la Farmaciile Doina. Un an mai târziu el îi câștiga inima fiicei acesteia. Irina Cristescu s-a căsătorit cu Rusu Constantin în 2009.   Rusu mai fusese căsătorit anterior, tot cu un interes de evoluție financiara. Un an mai târziu, ginerică a fost primit în afacerile cu medicamente ale familiei Oprea fiind cooptat chiar în structura asociaților Terapia Farm.
La jumătatea lui 2011, Constantin Rusu câștigă deja încrederea familiei Oprea și primește părți sociale și în Mara Med. Fata Doinei Oprea, păstrează peste 50% din părțile sociale. Același an aduce și divorțul dintre cei doi.
Cu toate acestea, cei doi rămân asociați în Terapia Farm până în 2012 când, în mod surprinzător, Irina se retrage lăsând firma în mâinile fostului soț. Concomitent, Constantin Rusu se retrage din firma Mara Med.
Don Juan de Măgirești !
Născut în satul Valea Arinilor, comuna Măgirești, Constantin Rusu nu a stat prea mult pe gânduri după divorțul de Irina. La trei luni de la semnarea actelor prin care redevenea burlac, el s-a căsătorit cu Ema Georgescu, fata unui bogat om de afaceri care activează în domeniul imobiliar.
Nu sunt cunoscute date despre afacerile care l-au atras de această dată, dar este cert faptul că mariajul nu a fost unul care să dureze. La finele anului trecut Constantin și Ema Rusu au divorțat, acesta fiind cea de-a treia manifestare de acest gen pentru patronul de la Terapia Farm, perioada in care Rusu Constantin a înregistrat creșterea financiară si economică a firmei.
În contextul procedurilor de faliment de la Terapia Farm și al unor procese în care diferiți creditori  încearcă să își recuperează banii de la Constantin Rusu, există voci care pun sub semnul întrebării motivele pentru care cei doi au divorțat, susținând ca divorțul dintre Ema Georgescu si Rusu Constantin pare a fi unul doar de ochii lumii.

Mihai Belu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.