Acasă Actualitate Scandalul dintre fotbalistul Hamza și primarul Mazăre ia amploare. Suporterii Petrolului...

Scandalul dintre fotbalistul Hamza și primarul Mazăre ia amploare. Suporterii Petrolului fac apel și la Comisia Europeană

DISTRIBUIȚI

Scandalul dintre fotbalistul Petrolului, Younes Hamza și primarul Constanței, Radu Mazare, capătă proporții nebănuite. Suporterii Petrolului au trimis o scrisoare deschisă în care ataca în mod dur întreaga clasă politică din România. Ei spun că politicienii le-au luat totul, de la fabrici, sănătate, educație si păduri, dar nu le pot lua și fotbalul.
Fanii Petrolului au organizat, în fața Primăriei Ploiești, sub sloganul „Justice for Hamza“, un miting de susținere a jucătorului Younes Hamza, care a depus o plângere în care afirmă că a fost bătut, luni, la Mamaia, de gărzile de corp ale primarului Constanței, Radu Mazăre.
Într-o scrisoare deschisă, semnată de Liga Suporterilor „Constantin Tabarcea“, Liga Suporterilor „Lupii Galbeni“ și Asociația „Nodul Petrolist“, fanii precizează că îi vor asigura fotbalistului tunisian „asistență juridică cu cei mai prestigioși avocați din țară“ și vor comunica permanent stadiul cercetărilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justiție, Viviane Reding.
Suporterii solicită o anchetă corectă și anunță că vor face tot ce este posibil pentru a împiedica o eventuală mușamalizare a cazului. Astfel, ei sunt dispuși la alte acțiuni publice de protest, autorizate conform prevederilor legale, inclusiv pichetarea sediilor autorităților publice responsabile de rezolvarea cazului.
Totodată, conducerea FC Petrolul a emis, luni seară, un comunicat pe site-ul oficial al clubului, în care califică drep „inacceptabil“ incidentul în care a fost implicat jucătorul Younes Hamza. Clubul petrolist așteaptă un punct de vedere oficial din partea instituțiilor sta­tului și îl asigură pe Hamza de tot spri­jinul de care are nevoie în această situație.
„Fotbal Club Petrolul Ploiești a aflat cu stupoare despre incidentul în care a fost implicat, astăzi, fotbalistul Hamza Younes. Clubul nostru cataloghează drept incalificabil acest eveniment, fiind inacceptabil ca, indiferent de situație, în România anului 2013 să funcționeze «legea pumnului». FC Petrolul Ploiești așteaptă un punct de vedere oficial din partea instituțiilor statului, asigurându-l, în același timp, pe Hamza Younes de tot sprijinul de care are nevoie pentru soluționarea pe cale legală a acestui caz“, se arată în comunicatul citat.
Atacantul tunisian al echipei Petrolul Ploiești, Younes Hamza, a depus, luni după-amiază, o plângere la Poliția Mamaia împotriva a doi bărbați care l-ar fi agresat și care, potrivit declarațiilor sale, ar fi gărzi de corp ale primarului Constanței, Radu Mazăre.
Fotbalistul clubului Petrolul Ploiești susține că a fost agresat, luni, de către cei doi bărbați din garda de corp a primarului Radu Mazăre în timp ce se afla pe plaja din Mamaia.
Hamza spune că a sunat la Serviciul unic de urgență 112 și a anunțat agresiunea, dar când polițiștii au ajuns la locul incidentului nu i-au găsit decât pe fotbalist și pe doi prieteni ai acestuia.
Cei trei au mers la Poliția Mamaia unde Younes Hamza a formulat o plângere împotriva presupușilor agresori.
Atacantul tunisian a declarat că a avut o altercație verbală cu primarul Radu Mazăre și că ar fi fost apoi lovit de gărzile de corp ale edilului.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.