Home Actualitate Secția de investigare a magistraților a început urmărirea penală față de Codruța...

Secția de investigare a magistraților a început urmărirea penală față de Codruța Kovesi în plină procedură de selecție a procurorului european

DISTRIBUIŢI

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Potrivit lui Vlad Petreanu, realizator Europa FM, un polițist i-a adus acasă Codruței Kovesi o citație în acest sens în urmă cu mai puțin de o oră. Kovesi consideră ca este vorba despre o incercare de a fi blocata in candidatura ei pentru sefia Parchetului European si ca este o incercare de discreditare.

“Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.

În citație, nu sunt descrise faptele, urmează să îmi fie aduse la cunoștință când mă voi prezenta la audiere. Dar sunt anumite site-uri foarte apropiate anchetei. Se și scria că urmează să fiu învinuită, jurnaliștii știau de dinainte de acest demers. Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aș fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în țară, desigur, o mare minciună.

Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă.

Deși e o anchetă deschisă din 2017, nu știu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European pentru ocuparea acestei funcții eu primesc citație să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles.

Am aproape 24 de ani de activitate, nu am fost niciodată cercetată disciplinar și nici penal, nu am avut niciodată probleme.

Conform regulamentului elaborat de CSM, în astfel de situații, dacă nu este începută urmărirea penală, acuzațiile nu pot fi făcute publice.

Este foarte dificil să spun ce vor gândi alții. Eu știu că sunt nevinovată, știu că este o etapă intermediară începerea urmăririi penale. Va fi o problemă de credibilitate și a mea, dar și a instituției care a făcut acest demers. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgența ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura.

Am prima șansă în această procedură. Sigur că începerea urmăririi penale s-a făcut pentru a mă bloca în această procedură și nicidecum pentru a afla adevărul. Acest dosar a fost deschis și în 2017, s-au făcut și audieri în cursul anului trecut și atunci sigur că mă întreb, ca în momentul în care eu fac o cerere și spun că voi pleca din țară, după câteva ore mă trezesc cu Poliția și trebuie să mă prezint exact în ziua plecării.

Eu voi merge la Bruxelles, audierea este în 26, astăzi mi s-a confirmat și oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că începerea urmării penale este o șicană.

Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi înceta. Așa cum am spus și când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupția poate fi învinsă. În cele șase luni am făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie să vină și să-mi propună o înțelegere amiabilă, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să mă înscriu în acest concurs”, a spus Laura Kovesi la Europa FM.

3 ARII

 1. Ne strangem acum, cu totii, in jurul doamnei Kövesi si nu lasam nedreptatea si teroarea banditilor PSD sa
  ne injuge din nou.

  Ca la Timisoara in Decembrie 1989. Acolo am ajuns si trebuie sa-i impiedicam pe criminalii., care ne.au furat liberatea.

  Dragnea, Valcov, Dan Voiculescu, Tudorel Toader, Andronic, Ghita, Dorneanu, cozi de topor rusesti,
  tzarati in fata judecatiim poporului. daca tot au ucis justitia, ii judecam noi.

 2. Nu putem sa spunem decat ce spuneau si sustinatorii lui Kovesi acum 3-4 ani in cazul arestatilor de pe strada:
  LCK trebuie sa respecte justitia si sa aiba incredere in Justitia din Romania. Trebuie sa lase justitia sa isi urmeze cursul. Nu este alta justitie fata de cea creata cu contributia ei. Stie ceva ce noi nu stim? Nimeni nu ar trebui sa interfereze cu mersul justitie direct sau indirect (de exemplu prin demonstratii). Si in plus, daca nu este vinovata (ea asa sustine), de ce isi face probleme? Va avea ocazia ideala sa isi „dovedeasca nevinovatia”!

 3. TELEORMANUL LIBER ,
  TEROARE,BANDITI, CRIMINALI , ESTI LUCID CÎND FACI ASTFEL DE AFIRMATII? ROMÂNIA ESTE MEMBRA A UNIUNII EUROPENE , ACUM PREZIDEAZA COMISIA EUROPEANA! GUVERNUL CARE PEZIDEAZA COMISIA EUROPEANA ESTE REZULTATUL UNOR ALEGERI LIBERE !DE UNDE SCOTI,SCOATETI VOI ASTFEL DE INEPTII ABJECTE?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.