Home Actualitate Șefii SANITAS încalcă legea ANI ca să nu le vadă sindicaliștii salariile...

Șefii SANITAS încalcă legea ANI ca să nu le vadă sindicaliștii salariile lunare uriașe

DISTRIBUIŢI

Legea 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, prevede la art.6, litera e) obligativitatea entităţilor în care persoanele trebuie să depună declaraţii de avere şi declaraţii de interese, „afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, pe pagina de internet a instituţiei, dacă aceasta există, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localităţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administrează activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnăturii. Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se păstrează pe pagina de internet a instituţiei şi a Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi 3 ani după încetarea acestora şi se arhivează potrivit legii”.

Federația SANITAS are pagină de internet dar nicio declarație de avere afișată. Evident că șefii SANITAS nu vor ca amărâții de sindicaliști din sănătate să afle ce mega-salarii își iau iei de la SANITAS plus alte sinecuri obținute tot via sindicat.

Conform celor mai recente declarații de avere de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, www.integritate.eu, respectiv cele din 2014, Bărăscu Leonard a încasat lunar 39.455 RON constând în 28.132 Ron din salarii și 11.322 lunar din proiecte europene unde activează ca expert.

Prim vicepreședintele Sepi Marius a încasat din salarii 12.738 RON lunar.

Un alt Vicepreședinte al SANITAS, GAE Răzvan a încasat în fiecare lună 18246 RON reprezentând salariul lunar de la SANITAS de 8.714,5 RON și 9.531,75 RON lunar ca „expert activități instruire și formare” la un proiect european derulat de „Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR )” în a cărui conducere se află bineînțeles Bărăscu Leonard.

Vicepreședintele Ciocan Mircea, mai modest, a încasat doar 8.701 RON lunar dar soția condamnatului pentru corupție, Claudia Petcu, secretară generală la SANITAS a încasat 14.179 RON lunar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.