DISTRIBUIŢI

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este condusă, fără concurs, de un personaj penibil cu CV-ul nepublic, Jr. Vasile Apostol, adus de Gabriela Firea de la Târgoviște și care a tras după el zeci de persoane plantate prin diverse funcții și firme din județul Dâmbovița care prestează servicii pentru spitalele bucureștene. Chestionat de presă despre firma Civil Work din satul Băleni județul Dâmbovița, abonată la contracte cu ASSMB, Apostol a răspuns: „Dacă este să ne luăm după principiul proximității geografice înseamnă că firmele din București nu pot face afaceri în București”. După ce ne-am oprit din râsul generat de răspunsul lui Jr., ne-am uitat pe pagina de internet a ASSMB să vedem cu ce se ocupă instituția condusă de un om atât de inteligent și am aflat că unul din obiectivele Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București este „asigurarea unui management eficient şi eficace în unităţile sanitare publice”, ceea ce ne-a dus cu gândul că obiectivul a fost formulat de cineva bâlbâit de vreme ce eficace înseamnă, conform DEX, tot eficient.
Așa de eficient și eficace e Apostol că vineri, a semnat adresa 30847 prin care trimitea spitalelor din subordine hotărârea nr. 52 din 5.11.2020 purtând numărul de ieșire de la ASSMB 30846.

Forma trimisă de Apostol nu coincide cu cea publicată în Monitorul Oficial.

Apostol secondat de Nicoleta Ivanovici de la Direcția Juridică și de incompatibila Aurora Ghinea solicită managerilor de spitale să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 1 oră, deși în Hotîrârea CNSU diferența e de 2 ore, iar pregătirea turelor de noapte să fie făcută ținând cont că se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 06.00, deși în realitate s-a interzis între 23.00 și 5.00.
Dacă managerii au dat curs solicitării lui Apostol și nu au verificat Monitorul Oficial pot intra chiar și sub incidența infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Dar nu ne facem mari griji că un Narcis Copcă nu știe cât preț să pună pe adresele lui Jr.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.