DISTRIBUIȚI

Plenul Senatului unde PSD are majoritate a respins luni solicitarea procurorilor DNA de ridicare a imunității fostului ministru PSD al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului ministerial.

Procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a făcut demersuri pentru ca Olivia Andreea Baciu (foto dreapta) angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.
Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
Pentru Bodog care este senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. Hotărârea finală prin care plenul Senatului cere sau nu cere urmărirea penală a unui senator  a fost adoptată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi prin vot secret cu bile.

1 COMENTARIU

  1. PANARAME.ASTA SUNT.PANARAME.JEGURI UMANE.HOTI.BANDITI.MINCINOSI.TRADATORI DE NEAM SI TARA.PUPINCURISTI.DATORITA LOR,I-TI ESTE RUSINE,CA ESTI ROMAN.SI TOTUSI,UITATI-VA,CUM CERSESC SI MINT,POPULATIA.ESTE STRIGATOR LA CER.UITATI CATE CRIME,VIOLURI,JAFURI,SE COMIT,IAR ORGANELE COMPETENTE,HABAR NU A-U.ORI ASA CEVA,ESTE DE NEIERTAT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.