Acasă Actualitate Severă cu Kovesi și cu familia ce a adoptat-o pe Sorina, Adina...

Severă cu Kovesi și cu familia ce a adoptat-o pe Sorina, Adina Florea e blândă în investigarea apelului la 112 al Alexandrei

DISTRIBUIȚI
DIICOT a anunțat astăzi că pe rolul Secției conduse de procuroarea Adina Florea există un dosar care anchetează respectarea procedurilor în cazul apelului la 112 făcut de Alexandra Măceșanu. Deși ne obișnuise pe vremea când protectorii săi erau pe cai mari cu măsuri drastice în cazuri imaginare, vezi controlul judiciar instituit împotriva Codruței Kovesi și desființat de ÎCCJ și reținerea pașaportului fetiței înfiate de familia de româno-americani, ancheta în cazul apelului Alexandrei bate pasul pe loc: într-o lună nicio măsură, niciun comunicat, nicio acțiune de forță cum a fost în cazurile lui Onea și Negulescu pe care a vrut chiar să-i aresteze pentru nerespectarea procedurii penale chiar dacă nu murise o adolescentă.
Astăzi Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că din dosarul pe care îl anchetează a desprins partea privind apelul Alexandrei și i l-a trimis lui Florea:
„În perioada 20.08.2019 – 26.08.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.
Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.
La data de 26.08.2019 procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.
La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.
De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile.”
Oare cât îi trebuie lui Florea să citească o procedură și să vadă dacă ea s-a aplicat sau nu?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.