Acasă Actualitate Slujbasii lui Daniel Ciobotea, atac la -Curentul-

Slujbasii lui Daniel Ciobotea, atac la -Curentul-

DISTRIBUIȚI

Campania pentru elucidarea condiţiilor misterioase ale dispariţiei Patriarhului Teoctist şi apariţia în presă a dezvăluirilor au determinat reacţii dure ale apropiaţilor lui Daniel Ciobotea, cel care se vizează deja pe scaunul patriarhal.

Biroul de Presă şi Comunicaţii al BOR a trimis pe adresa publicaţiei -Curentul-, în data de 17 August un Comunicat care se doreşte a fi un fel de Precizare – după titlu. Precizează ceva textul emanat de la Palat, vom vedea imediat ce.

Cu sau fără voie mai răsare o informaţie bombă din materialul remis redacţiei. Către sfarşitul Precizării de la Patriarhiei se strecoară informaţia că Sinescu, cel care -l-a terminat- pe Patriarh ar fi fost recomandat de nişte… doctori din Germania! Chiar vrem să ştim şi noi numele acestora.

Pe langă acest text – nesemnat, redactorul Curentului a mai fost sunat chiar de şeful Biroului de Presă, purtătorul de cuvant oficial părintele Costel Stoica. Redăm integral textul sosit la redacţie:

-Precizare-

În cotidianul -Curentul- din ziua de 17 august a.c. dl. George Roncea publică un articol în legătură cu intervenţia chirurgicală la care a fost supus Părintele Patriarh Teoctist. În goana după senzaţionalul ieftin, autorul articolului, în mod tendenţios şi lipsit de responsabilitate, proferează o serie de neadevăruri.

Pentru corecta informare a publicului cititor, reamintim faptul că, în data de 3 august a.c. Patriarhia Romană -a salutat decizia C. M. al Municipiului Bucureşti de a se autoseziza în cazul intervenţiei la care a fost suspus Patriarhul Teoctist, apreciind că numai aşa va fi stabilit adevărul legat de operaţia acestuia… Este un act responsabil al Colegiului Medicilor, singurul for abilitat să elucideze aspectele legate de operaţia Prea Fericitului Teoctist, întrucat numai prin acţiunea medicilor vom afla adevărul-. Patriarhia Romană şi-a precizat această poziţie în urma consultării şi la îndemnul Înaltului Daniel, Mitropolit al Moldovei şi locţiitor de Patriarh. Precizăm faptul că dl. Dr. Sinescu a fost recomandat Părintelui Patriarh Teoctist de către medicii din Germania la care, iniţial, Prea Fericirea Sa dorea să se opereze.

Patriarhia Romană îşi exprimă speranţa că toate aspectele legate de acest subiect, inclusiv cele ridicate în mass-media, vor primi răspuns în urma cercetării – aflată încă în derulare – întreprinsă de Colegiul Medicilor din Romania.-

Aici se încheie -Precizarea- Biroului de Presă a Patriarhiei, un document interesant de studiat sub mai multe aspecte. Manevrarea nefericită a limbii romane este unul dintre acestea. -a profera- – termenul folosit în acest text înseamnă -a rosti blesteme cu voce ridicată-. Ridicol. Termenii de şantan folosiţi pentru a caracteriza un redactor, acuzaţiile de -lipsă de responsabilitate-, -tendenţiozitate- şi mai ales acel delicios -în goană după senzaţionalism ieftin- frazare tipică perioadei comuniste care desemna tipul ziaristului imperialismului capitalist putred şi retrograd spun totul despre ce se întamplă acum în Dealul Mitropoliei, după dispariţia Patriarhului. Amănuntul semnificativ este că acest text este emanat la ordinul expres al lui Daniel Ciobotea, deoarece el vine ca replică al unui material de presă publicat de -Curentul- intitulat -Daniel al Moldovei ascunde adevărul despre moartea Patriarhului-. Ceea ce am afirmat este reiterat iată, chiar de autorul Comunicatului girat de Mitropolit. Se afirmă aici că Daniel personal a cerut să se sublinieze că -numai prin acţiunea medicilor vom afla adevărul- despre operaţia acestuia – ceea ce arată că Daniel a operat un transfer de autoritate şi credibilitate exact către cei direct implicaţi în moartea Patriarhului. Cum ne aşteptam Colegiul Medicilor din Bucureşti, la care s-a referit Daniel, în care tronează la loc de cinste şi Sinescu, -nu a găsit vreo culpă medicală în cazul operaţiei Patriarhului-.

Dacă nu era presa nu s-ar fi aflat niciodată că Sinescu a minţit sfruntat afirmand că a executat -o operaţie endoscopică standard-. După cum se ştie deja -Ziua- a dovedit că Patriarhul a fost tăiat, deci nici vorbă de endoscopie standard, iar alte publicaţii, cum ar fi -Gardianul-, -Evenimentul Zilei-, -Romania Liberă- s-au referit pe larg la datele medicale ale operaţiei. Lumină a dus presa, nu slujbaşii lui Daniel Ciobotea şi ai lui Vicenţiu Grifoni. Direct implicat în decesul Patriarhului este chiar Vicenţiu, cel care a garantat public pentru Sinescu, înainte de încheierea oricărei cercetări. Cercetarea penală a fost cerută de Civic Media, nu de Patriarhie cum ar fi fost normal. Semnificativ, în publicaţia -22-, un articol semnat de Liviu Rotman lansează aceeaşi acuzaţie – ca şi Biroul de Presă al Patriarhiei, de -tendenţiozitate- la adresa redactorului de la -Curentul-. Rotman afirmă chiar că redactorul manifestă -un tip de gandire totalitar şi antidemocratic-, deoarece se -încearcă compromiterea pr. Sinescu- personaj de anvergură mondială etc.

Ori Rotman are jumătate de normă şi la Daniel Ciobotea ori conducerea BOR este pe cale să devină extensia grupului GDS – aş zice eu, autor -senzaţionalist-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.