DISTRIBUIŢI
socoteala

Elena Udrea e gata să vină în România, anunță avocatul său: „Este foarte tentată să revină în țară și să renunțe la orice fel de cerere. Eu am învățat că legea este egală pentru toți, indiferent ce calitate au aceștia. Faptul că aplicarea legii se va face la fel pentru toți nu este un lucru rău. Faptul că doamna Udrea ia în calcul foarte serios să se întoarcă în România rezultă și din faptul că a și obținut pentru fetiță pașaport. Asta înseamncă că se gândește foarte serios să se întoarcă în România, dar trebuie să își asume și riscuri”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, la Antena 3.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ”Gala Bute” dar recent, după decizia CCR la sesizarea PSD, sentința a fost anulată în vederea rejudecării, iar fosta politiciană a fost eliberată din închisoarea costaricană unde era deținută în vederea extrădării. Udrea nu a obținut încă statutul definitiv de refugiat sau de azilant politic iar dacă nu îl obține, perspectivele sale sunt sumbre în țara de pe continentul american.

Deși la momentul nașterii copilului Veronel Rădulescu declara că fetița Elenei Udrea va avea cetățenia statului din Costa Rica „iar Legea de protecție a copilului din Costa Rica protejează copilul de o eventuală situație a despărțirii copilului de către mamă’, situația s-a dovedit a nu fi așa cum au crezut Rădulescu și Udrea. Avocatul declara în septembrie 2018 că „din punctul meu de vedere chestiunea extrădării este de neluat în discuție în acest moment” însă un fost judecător costarican Celso Gamboa a explicat, în luna octombrie, după arestarea din Costa Rica, într-un interviu pentru Antena 3, care ar fi viitorul fetiței Elenei Udrea dacă aceasta va fi extrădată, în condițiile în care are un copil născut în Costa Rica.

„Statutul de refugiat politic îi poate oferi acestei femei posibilitatea de a rămâne în Costa Rica. Trebuie să stim care sunt motivele (cauzele) pentru care Costa Rica să-i ofere statutul de refugiat politic. Dacă o persoană este un refugiat politic aici, în Costa Rica, iar Costa Rica i-a oferit protecție unei persoane, în acest caz nu poate fi extrădată.” însă dacă se decide extrădarea Elenei Udrea, fostul judecător a explicat: „Este o situație complicată. Dacă tatăl copilului, familia copilului este aici, în Costa Rica, el (n.r., copilul) poate rămâne aici. Dar în cazul în care copilul nu are familia în Costa Rica, țara are o instituție care poate avea grijă de copil. Copilul nu poate fi extrădat împreună cu mama lui, fiindcă este costarican”, a precizat judecătorul.
Așa că în cazul în care i se respinge statutul de refugiat/azilant politic de către Costa Rica, Elena Udrea va părăsi țara centr-americană spre o altă destinație, posibil chiar România pentru ca fetița să nu ajungă într-un centru de plasament din străinătate.

Așadar planul Elenei Udrea făcut în România că va pleca în Costa Rica unde va naște un copil pe care-l va crește și educa în țara centr-americană fără a fi extrădată vreodată se dovedește a fi unul puțin probabil.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.