DISTRIBUIŢI
Sociologul Mirel Palada a măsurat candidații de la Sectorul 1. „După ce, o perioadă destul de lungă, Sectorul 1 a fost în sondaje tefelist și vota cu Clotilde Armand în număr mare, iată că, pe măsură ce ne apropiem de alegeri, lucrurile se schimbă. Clotilde începe să se erodeze, iar contracandidații acesteia să se apropie de ea.
Clotilde a scăzut pentru prima dată sub 30% – cel mai recent scor 28%. Un procent clar peste cel politic al Alianței Dreapta Unită USR PMP FD, de 20%. Dar în clară scădere față de sondajele anterioare.
Candidatul Alianței PSD PNL, George Tuță, este pe locul 2, cu 23%. Vestea bună pentru el este că e în apropierea lui Clotilde din punct de vedere al opțiunilor de vot. Vestea proastă este că e mult sub potențialul de vot politic al Alianței PSD PNL, concretizând mai puțin de jumătate din bazinul acestei alianțe (51%). Tuță e un candidat relativ necunoscut, cu puțină experiență politică.
O posibilă explicație pentru scorul slab al lui Tuță este Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă și ocupantul locului trei în sondaj, în apropiere de Clotilde și de Tuță, cu 21%. Mircea Andrei este un new entry în competiția electorală din acest sector, cu mult peste scorul partidului Alternativa Dreaptă (8%), dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. De monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei.
Pe locul patru, Ramona Bruynseels de la AUR, cu 12%. Un scor comparabil cu cel politic al partidului (AUR 12%). Ramona Bruynseels este un alt politician cunoscut în această competiție electorală, cu experiență politică anterioară. De urmărit și evoluția sa în săptămînile următoare.
Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PU-SL. Da, chiar acel Negoiță care pe vremurile băsiste conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare. Ehe, ce vremuri. Se pare că vremea succesului electoral al lui Liviu Negoiță a trecut, calificîndu-se în sondaje doar pe locul cinci.
Restul partidelor și candidaților nu contează.
Deci interesante rezultate. Deci competiție electorală destul de strînsă, în trei. Sînt tare curios cum vor evolua lucrurile. Următoarele sondaje Sociopol ne vor ajuta să evaluăm starea voturilor în Sectorul 1. Se va sparge ghinionul și va reuși Sectorul 1 să scape de actuala pacoste? Sau va merge mai departe să-și ducă crucea tefelistă în spate?
Nu știm. Așteptăm. Măsurăm și vom vedea. PalaDA, PieleaNU. Ghinion.”, a comentat Palada.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.