Acasă Actualitate Sorina Matei a depus plângere penală la SS împotriva şefului DNA în...

Sorina Matei a depus plângere penală la SS împotriva şefului DNA în cazul Dan Barna

DISTRIBUIȚI

Jurnalista Sorina Matei de la B1 TV anunţă că a depus o plângere penală la Secţia Specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SS) împotriva procurorului-şef interimar al DNA Nistor Călin şi a purtătoarei de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan. Sorina Matei îi acuză pe cei doi că au scurs în mod ilegal informaţii „pe surse” despre ancheta care l-ar viza pe Dan Barna.

„Vă anunţ că am trimis plângere penală împotriva domnului Nistor Călin, procuror şef DNA, şi împotriva doamnei Livia Săplăcan, şefa Biroului de Presă al DNA, la SIIJ, pe încălcarea mai multor prevederi legale în cazul comunicării în “cazul Barna” în condiţiile în care DNA fusese solicitat legal de 4 zile să răspundă pe acest caz, nici până astăzi nu a oferit un răspuns potrivit legii, dar după “model Kovesi” a ales tot azi să “scurgă” informaţii pe surse pe acest caz fără a le confirma public, legal şi încălcând prevederile legale în materie şi drepturi fundamentale. Cum tactica este binescunoscută, „metoda Kovesi” trebuie să moară pentru că este profund ilegală, nu este prima oară când se întâmplă asta, am şi probe, am cerut procurorilor să dispună efectuarea de cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a celor vinovaţi şi respectarea legalităţii. #SăVinăCinevaSăIaDNA”, scrie Sorina Matei pe Facebook.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat iar liderul USR este ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.
Dan Barna a declarat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.