Acasă Actualitate SOV a fost instiintat oficial ca este acuzat de spalare de bani

SOV a fost instiintat oficial ca este acuzat de spalare de bani

DISTRIBUIȚI


Dupa pauza luata cu ocazia Sarbatorilor de Paste, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie si-au reamintit de dosarul FNI. Asa cum era de asteptat, primul invitat a fost Sorin Ovidiu Vintu, caruia i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru o noua infractiune, cea de spalare de bani. Vintu s-a prezentat la Parchet in jurul orei 10.00, insotit de avocatul sau ales. Ca si pana acum, controversatul om de afaceri a declarat ca este nevinovat si ca va prezenta procurorilor documente din care sa rezulte ca acuzatiile ce i se aduc nu au nici o sustinere. -Fan- declarat al presei, Vintu a facut, din nou, tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a scapa de curiozitatea ziaristilor prezenti. Acesta a parasit cladirea Parchetului, in jurul orei 14.00, pe o alta intrare, lasand masina cu care sosise in spatele cladirii si evitand astfel intalnirea cu presa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea Suprema, Elena Dinu, in dosarul BID-FNI-Banca Agricola, Vintu este invinuit de comiterea mai multor infractiuni: instigare la fals in declaratii, abuz in serviciu in forma calificata si spalare de bani.

Dosarul conexat a fost trimis, de Directia Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei, procurorilor Parchetului Curtii Supreme de Justitie, pentru ca, in urma anchetei efectuate pana in prezent, s-a constatat ca exista indicii de comitere a infractiunii de spalare de bani.

Acuzatia de spalare de bani a fost formulata dupa ce politia a primit expertiza financiar-contabila efectuata in dosarul BID, aceasta fiind coroborata si cu marturia Ioanei Maria Vlas. Datele politiei arata ca sume importante de bani provenite din FNI au fost -plimbate- prin mai multe banci, astfel incat provenienta acestora sa se piarda. In acelasi timp, Vintu mai este acuzat ca ar fi declarat in fals provenienta sumelor de bani folosite pentru constituirea capitalului social al Bancii de Investiti si Dezvoltare. O alta acuzatie ce i se aduce lui Sorin Ovidiu Vintu este aceea de instigare la abuz in serviciu, anchetatorii sustinand ca el ar fi -convins- mai multe persoane din cadrul Bancii Agricole sa desfasoare activitati ce au condus la prejudicierea institutiei cu mai multe zeci de miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.