Acasă Actualitate SOV, disperat să-și amâne dosarul de favorizare a infractorului

SOV, disperat să-și amâne dosarul de favorizare a infractorului

DISTRIBUIȚI

Sorin Ovidiu Vîntu se străduie din răsputeri, folosindu-se de avocații săi, ca dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa să nu fie judecat prea curând, el obținând ieri o nouă amânare a cauzei, însă numai pentru o săptămână. La termenul de ieri, avocații omului de afaceri au încercat în primă instanță să recuze judecătorul, cerere care a fost dezbătută foarte repede de magistrații Tribunalului București. Aceștia au decis că nu există motive pentru care magistratul să fie recuzat, astfel că s-a trecut la încercarea de a judeca dosarul. La începutul ședinței, judecătorul a discutat condițiile în care presa poate participa la judecarea dosarului, magistratul fiind de acord ca mass-media să consemneze audio și video, dar avocații lui Vîntu nu au acceptat. Cu toate acestea, instanța a aprobat prezența presei, fără a-i da posibilitatea de a filma în camera de ședință. În timpul ședinței, judecătorul i-a acordat cuvântul lui SOV, care a declarat: „Aș dori să fie un act de justiție, nu un galop de sănătate. Nu vreau să stabiliți recordul pentru cea mai rapidă condamnare într-un proces penal“. Drept urmare, instanța a menționat că va face adrese către DNA în care va solicita ca Direcția să facă un raport cu toate dosarele în care SOV a fost implicat și situația acestora.
În final, magistratul s-a văzut nevoit să amâne cauza pentru data de 6 decembrie deoarece avocații lui SOV au invocat din nou faptul că nu au apucat să studieze dosarul. Înainte să înceapă ședința, Vîntu a discutat cu Stoian rezultatele alegerilor din Moldova, în special sondajele de opinie.
Dosarul a fost trimis în instanță pe 14 octombrie, iar pe 8 noiembrie instanța a amânat dezbaterile, deoarece inculpații nu își angajaseră avocați. Mai exact, procesul a fost amânat după ce Alexandru Stoian a cerut instanței amânarea judecării cauzei pe motiv că dorește să își angajeze un apărător, moment în care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegație pentru a-l putea reprezenta la acest termen. Procurorii acuză, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis, din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, „convenită cu condamnatul Popa Nicolae“, două tranșe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.