Acasă Actualitate SOV sare in disperare la gatul premierului

SOV sare in disperare la gatul premierului

DISTRIBUIȚI

Decizia controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu de a-si lichida afacerile in Romania aduce pe zi ce trece cu un scenariu bine ticluit, in care cel ce ani de-a randul a fost in epicentrul tuturor scandalurilor financiare autohtone isi sterge urmele si pleaca sa faca afaceri in alta parte. Marturia acestui scenariu este inchiderea BID – sora geamana a BRS -, implicata in fraude de zeci de milioane de dolari. Duminica seara, intr-un interviu acordat BBC, SOV a declarat ca retragerea sa din businessul autohton s-ar datora faptului ca marja de profit in Romania i s-a ingustat.

-Noua generatie Sorin Ovidiu Vintu-

-Expertiza mea este in piete in dezvoltare care imi pot asigura aceeasi marja de profit pe care am avut-o in Romania pana mai acum un an de zile-, declara SOV, deloc multumit de afacerile derulate in Romania. Aflat in epicentrul multor scandaluri, SOV a pledat neconcludent pentru nevinovatia sa, aratand ca, datorita lui, -foarte multi tineri au prins cursul afacerilor speculative-. -Sunt convins ca in cativa ani o sa apara o noua generatie de Sorin Ovidiu Vintu in Romania.- Uitand ca toti -copiii- sai (FNI, BRS, BID) au scandalizat o tara intreaga, SOV s-a autocaracterizat -un om de afaceri profund moral-, care nu a incercat sa castige banii -pe nenorocirea sau nefericirea altora-. Chestionat vizavi de legalitatea afacerilor sale, SOV a recunoscut ca a facut si inginerii, deoarece a avut -abilitatea extrema de a specula portitele pe care legislatia romana le-a lasat-.

Parintele FNI se considera un mare specialist

Intrebat cum se face ca afacerile sale au murit dupa ce le-a -abandonat-, SOV a aratat: -Imi este jena sa recunosc, dar acolo unde sunt eu lucrurile merg in general bine. Cand plec de undeva, lucrurile se strica-. Sigur pe el, deoarece nici unul dintre scandalurile in care a fost implicat nu i-a miscat un fir de par, SOV a spus ca nici un leu provenit din -ciordelile- de la FNI sau BRS nu au ajuns in buzunarele sale. -Dupa ce Politia va termina verificarile, sunt convins ca va va raspunde exact ce va spun si eu-, a afirmat SOV, lasand sa se inteleaga ca organele de ancheta il vor scoate mai alb si mai curat dupa scandalul BRS-BID-Astra-Posta Romana-Dramiral Group. Desi -mare specialist-, cand a venit vorba de BID, SOV a gasit scuze, aratand ca -din nefericire, aceasta banca si-a desfasurat activitatea sub auspicii cumplit de proaste de la bun inceput-. Desi prezentata pana ieri ca fiind -perla coroanei-, SOV a spus despre BID ca -este miraculos ca a reusit sa reziste pana azi-. Pentru a nu intina numele lui Vacaroiu, care a contribuit la managementul defectuos al BID, SOV a atacat ironic BNR, aratand ca nu este treaba acesteia daca el a pierdut bani in aceasta afacere: -Apreciez ca BNR este atat de ingrijorata de soarta capitalurilor mele si-i multumesc tare mult. Dar asta este problema mea ca actionar-.

SOV ii ataca voalat pe fratii Paunescu

Intrebat de legaturile cu PSD, SOV a recunoscut ca a avut contacte, deoarece -prin natura operatiunilor si activitatilor- sale a cunoscut -toata crema clasei politice romanesti-. Atacand politicienii care se feresc acum ca numele lor sa mai fie asociat cu SOV, parintele FNI a spus ca -ar fi fost o onoare pentru domniile-lor sa recunoasca ca mi-au fost amici-. -Constat ca nu a aparut inca clasa de barbati de stat in Romania, de care Romania are nevoie-, a spus SOV, referindu-se la politicienii care i-au fost amici si sprijinitori, dar care acum l-au -parasit-. Extrem de abil, cand a fost chestionat in amanunt despre legaturile sale cu mediul politic, SOV a evitat sa dea raspunsuri concrete, insa a facut trimitere la alti oameni de afaceri (n.r. – fratii Paunescu): -Eu n-am luat nici o garantie guvernamentala sa fac hoteluri de sute de milioane de dolari si sa incerc sa-mi ascund urmele folosind niste ziare unde am influenta pentru a abate atentia asupra unor chestii colaterale-. SOV a evitat un raspuns barbatesc si atunci cand a fost intrebat cum, fara sprijin politic, a reusit sa atraga in afacerile sale institutii de stat: -Cati bani de la companii de stat s-au pierdut la BTR si la BIR? De ce nu a facut un caz din astea?-, a spus intrigat SOV. Vizavi de pierderile Astrei si Postei de la BRS, parintele FNI a declarat sec: -La BRS nu a fost o pierdere, a fost un furt-. Punand iarasi placa -Dorulet, ia totul pe tine-, SOV a spus ca la BRS -un om si-a pierdut mintile si a furat-. Insa despre Nicolaescu, numai de bine: -Il respectam pe acest om. Pentru mine a fost o surpriza cumplita cand am aflat ce a facut-.

Nastase: -Dincolo de anumite carente si tare pe care le are, parea un tip pe picioarele lui-

Dupa ce, in ianauarie, a facut declaratii belicoase la adresa premierului Nastase – care a avut curajul sa verifice afacerile derulate de parintele FNI la SIF-uri -, SOV s-a napustit si in interviul acordat BBC impotriva premierului. Considerand ca dosarul penal in care este cercetat este urmare a faptului ca premierul a cedat la articolele din presa, controversatul om de afaceri s-a aratat surprins de atitudinea premierului, declarand despre acesta ca -dincolo de anumite carente si tare pe care le are, parea un… un… un tip pe picioarele lui-. SOV a dezvaluit – atunci cand a punctat despre provenienta banilor care au ajuns in capitalul social al BID – ca nu exista nici un dosar penal pe numele sau si ca i s-a schimbat capul de acuzare deoarece ar fi prezentat documente.

SOV are o slabiciune pentru securisti din adolescenta

Declarand nonsalant ca are o slabiciune pentru securisti deoarece -sunt oameni onesti, corecti-, SOV a spus ca pasiunea pentru serviciile secrete o are -din perioada adolescentei-, cand citea romane de spionaj. Cat despre relatiile sale cu Securitatea, acestea dateaza din *88, cand i s-au ars poezii si eseuri scrise de el. La capitolul -Relatii cu sefii serviciilor de informatii-, SOV a nuantat intalnirea cu acestia din Delta, de pe pontonul sau, spunand ca s-a intalnit cu -niste oameni care, intamplator, lucrau la SRI, SIE- si pe care -intamplator- ii cunostea. La diverse, SOV a punctat ca s-a lecuit de politica, dar, in schimb, a revenit la pasiunea sa, literatura. Astfel, la toamna, SOV are intentia de a publica o carte-document, in care va prezenta Romania in care a derulat afaceri in ultimii 12 ani. Cat despre plecarea din Romania, SOV a spus ca tot in aceasta tara va sta. Motivul? -Iubesc prea mult Delta, nu de altceva!-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.