Acasă Actualitate Spitalul Gerota îl demască pe fostul șef din Poliția Capitalei care a...

Spitalul Gerota îl demască pe fostul șef din Poliția Capitalei care a mințit în formulare că nu a călătorit în exterior în ultimele 2 luni

DISTRIBUIȚI

Fost șef în Poliția Capitalei, pensionat din Ministerul de Interne în 2015 și angajat în prezent la ADP Sector 4, a fost depistat pozitiv la virusul COVID 19, fiind ulterior infectați și fiul, ofițer într-un serviciu secret, nora, angajată la Primăria Capitalei, care e și gravidă și nepoțica de 3 ani. Soția lui nu apare pe lista celor infectați. Deși s-a întors în România din Israel în 26 februarie, „la momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni.”, anunță Spitalul Gerota într-un comunicat.

Vă prezentăm integral comunicatul Spitalului Gerota:

„În urma depistării unui pacient al Spitalului de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota ca fiind pozitiv la virusul COVID 19 facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni.

Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei.

Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Având în vedere perioada internării pacientului în Spitalul Gerota au fost dispuse următoarele măsuri:

– Restricționarea totală a accesului în spital;

– Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;

– În prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut;

– Tot în data de 10 martie a.c. s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc.”.

7 COMENTARII

  1. A detinut o functie importanta ,dar,este iresponsabil fata de toata familia si nu numai!!S a considerat mai presus de virusi dar si fata de Lege.Avand in vedere ca este sarac cu duhul ar fi musai sa treaca si pe la Socola!! La cata lume il sustine probabil v a fi promovat ,laudat si aplaudat!!!

  2. Ai mintit cu probe(semnatura)ma politaiule si ai inbolnavit mai multi Bucuresteni,ma intreb cum ar fi fost daca era un vasluian venit din Italia,tot NETul ar fi vuit”au venit moldoveni din sclavie si ne-au adus virusul.

  3. L am avut sef cand eram activ, un egoist. dIntotdeauna isi vedea propriul interesul , nu-i pasa niciodata de ceilalti din jur. A ocupat functii de conducere nu ca le ar fi meritat ci ca avea asa zise relatii prin partide…cum de altfel se procedeaza si azi si asa se va proceda si peste 1000 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.