Acasă Actualitate Stenograme explozive din ședințele PNL: „PC să dea pe cineva de...

Stenograme explozive din ședințele PNL: „PC să dea pe cineva de la Jurnalul și Antena 3 care să stea la Băsescu”

Ziariștii din ograda lui Dan Voiculescu , despre care Felix declara mândru că ”fac parte dintr-un trust independent” , sunt înregimentați politic mai ceva ca membrii de partid ai USL. Aceasta este concluzia după lecturarea unor stenograme din timpul ședințelor PNL din campania pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu , potrivite site-ului scribd.com. Este vorba de mai multe transcrieri ale ședințelor de campanie pentru referendum, din perioada 10-19 iulie, ședințe coordonate de liberalul Relu Fenechiu, numărul doi din PNL, cel trimis recent în judecată pentru un prejudiciu de circa două milioane de euro. Potrivit acestor documente, oficialii PNL dădeau ordine cu ce trebuie să apară la televiziunile  mogulului Felix, semn de adâncă independență, dacă ar fi să dăm crezare spuselor lui Voiculescu.

Astfel, Eugen Nicolaescu nu se sfia să anunțe: “ar trebui transmis la A3 să includă în toate promo-urile îndemnul de a merge la vot” , în timp ce Codrin ?ê?£tefănescu completa: Trebuie “făcute clipuri pentru YouTube și pentru Antena 3.” Dar cea mai puternică dovadă a implicării politice a trustului Intact în bătălia USL pentru referendum este o declarație a lui Relu Fenechiu , fără echivoc, după cum se poate vedea: “PC să dea pe cineva de la Jurnalul național și Antena 3 care să stea la Băsescu”. Interesul nu este doar pentru televiziunile lui Felix, ci și pentru publicația ”Jurnalul național”, transformată practic, potrivit discuțiilor dintre liberali, într-o gazetă de perete a USL, în care PNL și PSD dictează linia editorială. “Trebuie să facem, prin rotație cu PSD, în fiecare zi câte o temă pentru o pagină din Jurnalul Național.”, susține Fenechiu
într-una din discuțiile cu staff-ul de campanie. În ceea ce privește Antena 3, această televiziune  e percepută ca fiind televiziunea de casă a useliștilor, care răspunde la comenzile politice la sfert de cheie, ca să-l cităm pe Vânt care se exprima în acest sens în campania din 2009, referindu-se la Realitatea tv. “Antena 3 trebuie să fie acolo zilnic să transmită, mesajele noastre să fie de atac, nu de apărare”, declara liberalul Dan Motreanu, referindu-se la participarea televiziunii lui Voiculescu la mitingurile USL.

Ministrul Silaghi și-a făcut datoria: a împânzit țara cu panouri USL

Tot din stenograme aflăm și cum și-au împărțit demnitarii PNL sarcinile în campania pentru referendum. Astfel, în momentul în care s-a pus în discuție situația panourilor publicitare, șeful campaniei pentru referendum a lămurit situația, precizând că ministrul Ovidiu Silaghi de la transporturi și-a făcut datoria , împânzind practic țara cu mesajele USL .
Relu Fenechiu:”outdoor-ul vizual:am vorbit cu Ovidiu Silaghi și de mâine(11.07.2012-n.r.) are disponibile panouri în fiecare localitate (4 fețe de panou la ieșirea drumurilor naționale și 2 fețe de panou la drumurile județene).” Incredibil cum rezolvă ministrul Silaghi toate problemele partidului cu publicitatea outdoor și cu presa, mai ales cu cea nealiniată la comandamentele USL.
Pericolul  Mihai Răzvan Ungureanu
Un alt subiect de interes pentru liberali, în discuțiile privind campania pentru referendum,este fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Conform stenogramelor discuțiilor din PNL, Ungureanu se face ”vinovat” de faptul că a început să crească nepermis de mult la capitolul încredere și, prin urmare , trebuie ”atins”, după cum se exprimă analistul de serviciu al PNL, Bogdan Teodorescu: ”MRU trebuie dat în judecată, trebuie atins, e la 35%”

Cum se gândește Bogdan Teodorescu să rezolve problema voturilor la referendum

De asemenea, într-o stenogramă datând din 14 iulie, apare din nou  analistul Bogdan Teodorescu, șeful echipei de strategii politice a USL, care precizează că mai este nevoie de 1,7 milioane de voturi:”Ne mai trebuie, după calculele noastre aproximativ 1.700.000 de voturi, în orice caz, raportul e de 60: 40 -mai putem aborda o strategie pentru secțiile de votare- să le mărim numărul atunci"
La rândul lui, Stejărel Olaru, responsabil cu PNL diaspora precizează că, dacă se mărește numărul secțiilor de vot, este posibil să mai câștige 100.000 de voturi.

Rareș Mănescu dă drumul la urnele mobile

În mod cu totul surprinzător , liberalii discută extrem de deschis și liber despre secțiile de vot, despre urnele mobile, deși nici PNL, nici USL și niciun alt partid nu are sau mai bine zis nu ar trebui să aibă legătură cu organizarea procedurilor de vot la referendumul de duminică. Discuția dintre președintele PNL București, Rareș Mănescu și de­putatul Dan Motreanu demonstrează că temerile PDL și ale președintelui suspendat Traian Băsescu în legătură cu fraudarea referendumului sunt întemeiate:
”Rareș Mănescu:”în secțiile de votare totul e OK, rețeaua electorală e ok. Dăm drumul la urnele mobile ?

Dan Motreanu: Da” Diaspora, un trofeu deloc de neglijat pentru PNL

Stenogramele apărute ieri indică faptul că PNL are o strategie și pentru diaspora, acolo unde se speră că vor ajută doi oameni care se pricep la Externe, istoricul și specialistul în securitate, Stejărel Olaru și șeful Depar­tamentului Consular din MAE, Petrișor Dumitrescu. Imediat, Relu Fenechiu vorbește și despre strategia pentru diaspora, acolo unde acesta cere „o situație cu cele mai importante locații cu comunități de români și dacă există instrumente media+costuri, responsabili din diaspora, ziarele cu care lucrăm”. Cu alte cuvinte, PNL vrea să acționeze pentru aceste referendum prin intermediu infrastructurii românești din aceste comunități. Pentru acest lucru, Stejărel Olaru sugerează politizarea funcției de director-adjunct din DRP, o funcție care a rămas până acum una ocupată de tehnocrați.

Societatea civilă din buzunarul PNL

Într-o altă stenogramă, Daniel Chițoiu (președintele interimar al PNL) întreabă pe cine să cheme din societatea civilă la mitingurile USL din țară, iar un participant la ședință îi enumeră câteva nume: ”Gica Hagi, Piturcă, Dan Bittman, Felicia Filip, Mircea Badea, Radu Tudor, Stelian Tănase, Dinescu, Ciutacu, Mălaele, prezentatorii Morar și Buzdugan?”, Mai mult, cel care înșiră numele, se oferă să discute chiar el cu ”Ciutacu, Malaele, Dinescu”. Propoziția următoare din stenogramă , în care Relu Fenechiu precizează ”Brașovul e singurul care poate plăti”, dă de înțeles că vajnicii reprezentanți ai așa-numitei societăți civile care și-au făcut apariția la mitingurile USL au fost plătiți generos din banii de campanie, iar luările lor de cuvânt nu au reprezentat altceva decât citate din propaganda PSD și PNL. Lista nu se oprește la cei enumerați mai sus. La aceleași discuții, un participant vine și cu alte pro­puneri:”Lucia Hossu, Sorin Ilieșiu, Ducu Bertzi, Dinu C Giurăscu, Emil Constantinescu, Zoe Petre. La Timișoara, duminică, merg cinci personalități care pot vorbi 2-3 minute:de vorbit cu Dinescu, Gabi Szabo, Ducu Bertzi, Cornel de la Vunk”

Lista susținătorilor de la TVR Info

În ultima stenogramă apărută ieri pe scribd.com, aflăm că Dan Mihalache, secretarul general adjunct al guvernului și unul dintre consilierii lui Crin Antonescu ”se ocupă de lista de susținători”, iar în continuare este deta­liată ”lista pentru TVR info”. Pe acestă listă se regăsesc nume sonore din spațiul public, care, în momentu apariției lor în diverse emisiuni informative susțin că sunt total independenți de lumea politică și că opiniile lor sunt dacă nu perfect echilibrate , cel puțin personale. Din lista apărute în stenograme aflăm de fapt că cei 9 analiști de pe lista de la TVR info sunt arondați câte unui politician PNL. Astfel, cu Daniel Dăianu și Alexandru Cumpănașu trebuie să vorbească Dan Mihalache, cu Ilie ?ê?£erbănescu vorbește Relu Fenechiu, Stelian Tănase intră în responsabilitatea lui Rareș Mănescu, iar Dan Pavel în cea a lui Dan Motreanu. Cu Dinu Giurăscu, Zoe Petre, Cristi Pârvulescu și Radu Călin Cristea nu mai e nevoie să vorbească nimeni, semn că fidelitatea lor față de partid nu mai e o problemă pentru nimeni și că știu foarte bine ce mesaje publice trebuie să transmită.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.