Home Actualitate STENOGRAME: Numele lui Nicolae Bănicioiu, în dosarul finului său

STENOGRAME: Numele lui Nicolae Bănicioiu, în dosarul finului său

DISTRIBUIŢI

După ce referatul de arestare a directoarei din Ministerul Sănătății, Mihaela Ela Udrea a relevat faptul că în minister au fost montate camere de către DNA, cu mandat de la judecător, aceasta fiind filmată și înregistrată ambiental în biroul său, numele ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, este pomenit și în dosarul în care directorul Sălii Polivalente din Capitală a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Octavian Bitu, vicepreședinte PSD Sector 4, susținut la șefia Sălii Polivalente chiar de Bănicioiu, a fost înregistrat în timp ce îi cerea unui om de afaceri, denunţător în dosar, 10.000 de euro pentru a-şi cumpăra o maşină. În schimbul banilor, spun procurorii DNA, i-a promis că îi va prelungi contractul de închiriere pentru un teren şi că va renunţa la un proces civil.

Potrivit referatului procurorilor DNA, deputatul PSD Bogdan Diaconu, apropiat al ministrului Sănătăţii, povesteşte că l-ar avertizat pe Nicolae Bănicioiu despre ilegalităţile comise de finul acestuia.

„Şi faţă de Bănicioiu, l-am făcut, l-am făcut în toate felurile şi i-am spus: Nicule, vezi că dacă tu, tu ai probleme, o să ai din cauza lu` acesta. Uite, a făcut asta. O şantajează pe femeia aia de acolo de un an de zile şi nu că ştiu din auzite, că m-am întâlnit cu femeia şi mi-a povestit, ştiu când Octav a venit la mine să-mi propună să fiu asociat cu nevastă-sa pe cârciuma ei… Ăla ţi-a folosit numele, ne înfundăm într-un scandal cu toţii”, se arată în referatul DNA.

Procurorii îl acuză pe Octavian Bitu că ar fi şantajat doi oameni de afaceri, soţ şi soţie, care deţineau un restaurant şi o cafenea aflată în complexul Sălii Polivalente. Astfel, voia să pună mâna pe spaţiul în care se afla localul şi pe o parte din acţiunile societăţii, spun procurorii DNA. În acest scop, i-ar fi ameninţat că le reziliază contractul. Pentru a se asigura că nu va fi interceptat, negocierile aveau loc în toaletă.

„(Octavian Bitu- n.r.) l-a condus pe denunţător la baie, a pornit apa la robinet pentru crearea unui zgomot de fond şi i-a şoptit cuvinte neinteligibile. La ieşirea din baie, a continuat explicaţiile şi cererile formulate prin scrierea pe bileţele mici a unor texte pe care, după ce le-a arătat convorbitorului, le-a rupt şi le-a aruncat în vasul de toaletă, la fiecare aruncare de bileţele trăgând şi apa”, potrivit procurorilor.

Supus presiunii, omul de afaceri şi-a luat inima în dinţi şi l-a înregistrat pe Octavian Bitu. Înregistrările au ajuns la procurorii anticorupţie.

Interceptări în dosarul lui Octavian Bitu

Scarlat Horia: Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea?

Bitu Octavian: Vreau acum… vreau acum!

Scarlat Horia: Vrei? Cât,… 5.000? Da, îţi dau şi mai mult!

Bitu Octavian: Cât îmi dai?

Scarlat Horia: Ăă?

Bitu Octavian: Cât îmi dai?

Scarlat Horia: Îmi spui când îi vrei şi…! Deci am acuma, pot să-ţi dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!

Bitu Octavian: Vreau maşină, mă!

Scarlat Horia: Bă…, deci nu, nu fac hârtii şi astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când şi…!

Bitu Octavian: Azi!

Scarlat Horia: Eh! Nu îi am azi!

Bitu Octavian: Da’ când îi ai?

Octavian Bitu a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro mită de la omul de afaceri Horia Scarlat. Magistraţii au decis să-l trimită după gratii pentru 30 de zile, pentru luare de mită şi şantaj.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.