Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

DISTRIBUIȚI

Redeschidere

Ministrul Transporturilor, Turismului si Constructiilor, Gheorghe Dobre, a declarat, ieri dupa-amiaza, ca traficul rutier pe Valea Oltului in zona afectata de caderile de pietre ar putea fi reluat in 36 de ore daca lucrarile se desfasoara conform programarilor.

Specialistii au detonat, ieri, pentru a saptea oara versantul de pe raza localizatii Caineni, din care cad necontenit pietre, punand in pericol circulatia pe sosea si pe calea ferata.

Traficul rutier pe Valea Oltului, in judetul Valcea, precum si traficul feroviar au fost blocate, miercurea trecuta, in dreptul localitatii Caineni, dupa ce bucati de stanca s-au prabusit de pe versanti, pe sosea si pe calea ferata.


Intrerupere

Circulatia rutiera si feroviara pe Valea Oltului continua sa fie intrerupta, chiar daca echipele speciale de interventie au incercat, in repetate randuri, sa disloce stancile. Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a dat asigurari ca dinamitarea versantului va continua, iar reluarea circulatiei se va face numai atunci cand conditiile vor fi -de maxima siguranta-. Pana la reluarea circulatiei, traficul feroviar de la Sibiu la Bucuresti se va derula pe ruta Sibiu – Podu Olt – Fagaras – Brasov – Bucuresti, iar de la Ramnicu Valcea la Bucuresti, trenurile vor circula pe ruta Ramnicu Valcea – Craiova – Bucuresti. Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, traficul rutier pe Valea Oltului ar putea fi reluat in aceasta seara.


Confirmare


Directiile de sanatate publica judetene au raportat, la nivel national, un numar total de 4.331 de cazuri confirmate de rujeola, cele mai multe in judetele Constanta – 807, Prahova – 397, Bucuresti – 338 si Harghita peste 200, informeaza Ministerul Sanatatii.

In stocurile directiilor de sanatate publica judetene exista un numar total de peste 253.000 de doze de vaccin.

Potrivit conducerii Ministerului Sanatatii, in perioada 30 noiembrie 2005-3 ianuarie 2006, la nivel national au fost efectuate 318.407 de vaccinari, 66.363 de imunizari fiind realizate in intervalul 20 decembrie-3 ianuarie.

De la declansarea campaniei de vaccinare au fost imunizati 59.547 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 11 luni si 191.977 de scolari din clasele intai.


Avertizare

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis ieri o avertizare hidrologica catre prefecturile judetelor Buzau, Prahova si Vrancea. Fenomenele vizate sunt cresteri importante de debite cu depasiri ale cotelor de atentie, cotelor de inundatie si chiar a celor de pericol pe unii afluenti ai Buzaului, Ialomitei, Ramnicului Sarat si Putnei. Avertizarea este valabila pana astazi la ora 12.00 si a fost emisa ca urmare a precipitatiilor abundente si a temperaturilor prea ridicate pentru aceasta perioada


Inchidere

Canalul si Bara Sulina au fost inchise navigatiei, ieri dimineata, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Decizia a fost luata de Autoritatea Navala Teritoriala (ANT) din Tulcea, ca urmare a vantului care sufla cu o putere de aproximativ 40 de km pe ora, valurile Marii Negre avand o inaltime de pana la patru metri. Navele maritime care au acostat, conform deciziei ANT, isi vor urma drumul numai atunci cand conditiile meteorologice se vor imbunatati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.