Acasă Actualitate Studenții din căminul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, percheziționați de...

Studenții din căminul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, percheziționați de procurori

DISTRIBUIȚI

 

O acțiune de proporții a procurorilor DIICOT a avut loc miercuri dimineață în campusul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, dar și în alte locații din Ploiești, București și Constanța, într-un dosar privind traficul și consumul de droguri. Anchetatorii au în vizor mai multe persoane, între care și străini.

Potrivit datelor furnizate de șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, Ionuț Botnaru, procurorii care au făcut ancheta în acest dosar au identificat, până în prezent, aproximativ 60 de persoane, atât cetățeni români, cât și străini, veniți la studii la Universitatea din Ploiești care se ocupau de traficul și consumul de stupefiante.

Ancheta DIICOT vizează opt traficanți, între care șapte români și un cetățean din Gabon, dar și peste 50 de consumatori, cetățeni români și cetățeni din Gabon, Republica Moldova, Azerbaidgean, Turkmenistan, Turcia și Angola.

Cinci dintre cele nouă percheziții au avut loc în căminele universității din Ploiești, iar celelalte patru au fost descinderi la domiciliile unor suspecți, dintre care două la Constanța și câte una la București și în municipiul Ploiești.

La domiciliul percheziționat în București a fost descoperită o cultură indoor de canabis, iar la celelalte percheziții anchetatorii au descoperit câteva zeci de grame de droguri de risc. Procurorii au 60 de mandate de aducere, o parte dintre suspecții ridicați în urma descinderii fiind conduși la sediul DIICOT Ploiești, unde au început audierile în acest dosar în care cercetările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.