Acasă Actualitate Sute de bucureșteni protestează față de problema maidanezilor

Sute de bucureșteni protestează față de problema maidanezilor

DISTRIBUIȚI

Peste 300 de persoane participă duminică, în Parcul Izvor din București, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranța locuitorilor.
Participanții, de toate vârstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asumă-ți!", "Nu sunt hrană pentru câini!", "Strada mea nu e coteț" și "Vrem «legea lui Ionuț»!".
La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu și ale edililor de sector, cu mesajul "Asumă-ți!", precum și pancarte cu poza lui Ionuț Anghel – copilul de patru ani decedat după ce a fost mușcat de câini vagabonzi în Capitală -, cu mesajul "De ce?".
Prin acest protest, participanții cer autorităților să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viață și siguranță, într-un oraș "liber" de câini vagabonzi.
Ei scandează, printre altele, "Fără referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, inițiat de Oprescu.
Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru pe care este scris mesajul "Așa NU. Nu se mai poate!".
Printre participanți se numără și părinții lui Ionuț Anghel, mama acestuia declarând că vor veni la toate manifestațiile ce au legătură cu cazul copilului lor. "Nu prea putem să vorbim. Venim de la cimitir acum. Am venit să o susțin pe Nadine, am spus că susținem orice campanie care are legătură cu cazul nostru", a declarat Andreea Felicia Anghel.
Potrivit autorităților, pentru acest protest au fost mobilizați 100 de jandarmi.
Acțiunea este autorizată de Primăria Capitalei, între orele 11.00 și 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu în 4 septembrie. Aceasta a afirmat că, după anunțarea protestului, ar fi primit mesaje de amenințare.
La protest și-au anunțat participarea și reprezentanții comunității online a părinților și cei ai asociației Pro Civilizație Secolul 21.
Un alt protest referitor la problema câinilor fără stăpân a fost autorizat pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 și 19.45, tot în alveola de la Parcul Izvor.
Sâmbătă, câteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în fața Teatrului Național, pentru a protesta față de eutanasierea câinilor comunitari, susținând că aceasta nu este o soluție și pronunțându-se în favoarea sterilizării.
Manifestația de la Universitate a venit după ce propunerea primarului general Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetățenii să se pronunțe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului București, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.
Edilul a făcut această propunere după ce Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, potrivit medicului care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.
Procurorii Parchetului instanței supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute și verificări privind respectarea legislației legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.