Acasă Actualitate Sute de cetățeni ai României sunt întorși din drum de grănicerii Republicii...

Sute de cetățeni ai României sunt întorși din drum de grănicerii Republicii Moldova ca pe vremea lui Voronin

DISTRIBUIȚI

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 informează că situația la punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova este dificilă, liberă trecere având doar acei cetățeni care nu sunt suspectați că vor participa la manifestația pentru Unire de sâmbătă, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Sute de cetățeni ai României sunt întorși din drum de grănicerii Republicii Moldova, din motive inventate, de la interdicție în Republica Moldova până la sistemul informatic care nu poate procesa documentele de călătorie ale cetățenilor Uniunii Europene. Astfel de cazuri nu s-au mai întâmplat din martie-aprilie 2009, în perioada guvernării comuniste a lui Vladimir Voronin.

Acțiunea 2012 anunță că mitingul pentru Unire din Chișinău, va încheia, după două luni de mers pe jos pe distanța de 1300 de km, pe traseul Alba Iulia-Chișinău, Marșul Centenarului.

George Simion a postat un ANUNȚ PENTRU TOȚI UNIONIȘTII!
Pentru a evita abuzurile de la frontieră(abuzuri care nu au încetat vreo clipă – chiar și în aceste ore sunt întorși cetățeni români de la Prut) vom pleca spre Chișinău încă de astăzi/din această seară.

Recomandăm mașinile mici, dar cei care doresc pot veni cu noi de azi(joi) cu autocarele din:
București – 20:00, Piața Universității, 0733696233.
Cluj – 18:30, autocarul de linie Gal Trans.
Galați – 23:00, la Păpădie, Chiriac Centenar Mihai
Iași – microbuzele de linie, luați legătura cu David Cornel

Cine suferă vreun abuz/nu e lăsat să treacă, să rămână în vamă-să nu se întoarcă, documentăm fiecare caz și anunțăm ministerul de Externe și vom reuși să treacă până la urmă.
Rămâneți în vămile pe unde treceți (preferabil Giurgiulești, Oancea și Sculeni). Numărul de telefon unde să ne sunați să ne anunțați despre eventualele abuzuri: +40733696233.
După ce ne-ați anunțat pe noi, faceți cât mai multe poze și video și trimiteți la presă. E posibil ca marile trusturi să nu aibă acceptul să difuzeze așa că orice resursă media este foarte bună pentru a transmite mai departe mesajul.

Odată trecuți Prutul, o singură destinație: Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.
Cine este departe, să rămâneți zilele acestea conectați la conturile noastre și să alertați mai departe. Pe cei care pot, îi rugăm să ne ajute cu o donație aici: http://actiunea2012.ro/doneaza

Reamintesc că cetățenii din dreapta Prutului vor fi doar o mică parte din participanții din 1 septembrie (circa o mie din totalul de zeci de mii de oameni).
Nu există niciun pretext legal pentru a fi opriți la frontieră. Alte cazuri notabile despre care am aflat de la polițiștii de frontieră români și de la diplomați că au fost întorși din drum membrii Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, jurnaliști din Iași, vicepreședinte CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă, rapsodul popularul Tudor Ungureanu, alături de alte sute de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.