Acasă Actualitate SZMVSZ: Modificările la Codul Fiscal vor duce la încetarea activității întreprinderilor

SZMVSZ: Modificările la Codul Fiscal vor duce la încetarea activității întreprinderilor

DISTRIBUIȚI

Ministerul de Finanțe a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care conține modificările Codului fiscal.
ASOCIAȚIA ÎNTREPRINZĂTORILOR PRIVAȚI DIN ZONA ODORHEI care reprezintă aproximativ 170 de întreprinderi, a formulat următorul punct de vedere în legătură cu proiectul de lege menționat:
Cu modificările fiscale preconizate Guvernul nu ajută actorii economici epuizați de lipsa forței de muncă, efectele pandemiei, prețurile ținute ridicat de energie, inflația galopantă, ci prevede sarcini în plus față de cele existente în prezent.
Modificările anunțate, după părerea noastră, vor determina încetarea activității mai multor întreprinderi, vor încuraja migrația forței de muncă în alte țări și, implicit vor favoriza economia neagră.
Ceea ce va agrava situația este că veniturile suplimentare ale statului generate odată cu implementarea modificărilor, nu servesc la întărirea, dezvoltarea investițiilor.
Nu putem susține o asemenea strategie de dezvoltare lipsită de realism, sustenabilitate, fără o perspectivă clară de viitor, motivată exclusiv de foamea de resurse publice!
Totodată, constatăm cu regret că în privința deciziilor legate de alocările speciale nefondate (de ex. pensii speciale) nu s-a reușit un consens atât de rapid … Recomandăm în primă fază o curățire în propria ogradă: colectarea eficientă a impozitelor și taxelor, lupta împotriva economiei subterane, eficientizarea sectorului public – și mai ales încurajarea investițiilor, care ar avea efectul de a menține forța de muncă tânără în interiorul granițelor după terminarea studiilor medii sau a facultății!
ASOCIAȚIA ÎNTREPRINZĂTORILOR PRIVAȚI DIN ZONA ODORHEI respinge categoric propunerile legate de impozitarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii, respectiv a întreprinderilor individuale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.