Acasă Actualitate Țara este parțial inundată, Apele Române și Ministerul Mediului tac mâlc

Țara este parțial inundată, Apele Române și Ministerul Mediului tac mâlc

DISTRIBUIȚI

În luna august a acestui an, vă relatam cum în prezența marei secretare de stat din Ministerul Mediului, Olimpia Negru și a directorului general din Apele Române (ANAR), Nicolae Bărbieru, sub pretextul unei simulări de intervenție, șefi din Apele Române pun de-o chermeză. Printr-un comunicat lingușitor, biroul de presă al ANAR transmitea atunci că „în urma şedinţei de analiză a rezultatului acestei simulări, doamna Secretar de Stat Olimpia Negru a declarat : “este pentru prima dată când se organizează un exerciţiu de simulare interbazinal pentru verificarea modului de colaborare la intervenţie. Putem spune că exerciţiul de simulare şi-a atins obiectivele, şi anume de testare a capacităţii de reacţie a A.N. “Apele Române”. Am solicitat ca prin acest exerciţiu interbazinal să fie verificat în condiţii cât mai apropiate de realitate, atât fluxul informaţional, cât şi modul în care se realizează supraînălţarea unui dig prin instalarea efectivă a cca 2,6 km de hidrobaraje şi panouri mobile. Practic, vorbim de cea mai mare supraînălţare de dig realizată în condiţii de simulare, astfel încât să fie analizat şi randamentul personalului în condiţii de lucru intensiv. Formaţiile de intervenţie participante sunt şi cele care au realizat astfel de lucrări în situaţii reale, de exemplu la Galaţi, Roman şi Nicolae Bălcescu etc. pe Dunăre şi Siret, astfel încât,  sper eu, experienţa acestora a fost împărtăşită şi celorlalti colegi.”
Astăzi ISU Galați anunță că 35 de case sunt foarte grav afectate de inundații. ISU anunță că sunt foarte grav afectate 13 locuințe din Cuza Vodă, 20 de case din Pechea și două din Slobozia Conachi. În județul Galați, se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundații, în comunele Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă cu peste 300 de lucrători ISU, militari, jandarmi, polițiști, pompieri și 100 de mijloace de intervenție.
ANAR nu transmite niciun comunicat. Ministerul Mediului, idem. Dar nu-i nimic, simularea de astă-vară, pe soare, într-o zonă pitorească a ieșit perfect, vezi foto! Bravo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.