Acasă Actualitate Tăriceanu, somat de civici să se „lepede” de Roman

Tăriceanu, somat de civici să se „lepede” de Roman

DISTRIBUIȚI

Într-un Apel semnat de peste 20 de ONG-uri și sindicate, i se cere premierului Tăriceanu să-l revoce din toate funcțiile publice pe Petre Roman, cercetat în doarele "crimelor istoriei recente a României". Societatea civilă îi reamintește lui Tăriceanu că Petre Roman a fost implicat în reprimarea PNL în perioada 1989-1990 și că a fost primul ministru al unei "perioade infracționale în care au fost comise crime tipic comuniste". "Considerăm cinică și imorală promovarea lui Petre Roman", spun asociațiile semnatare.
Premierului Tăriceanu i se atrage atenția în Apelul semnat de peste 20 de asociații și sindicate că i se va cere demisia de onoare din fruntea PNL, dacă nu îl va revoca pe Petre Roman din funcțiile recent primite din partea acestui partid.
În Apel se afirmă că Petre Roman este cercetat în dosarele "crimelor istoriei recente a României săvârșite în perioada infracțională decembrie 1989-iunie 1990" și că trebuie revocat atât din funcția de consilier ca înalt reprezentant al guvernului, cât și din cea de candidat PNL pentru Senatul Românei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.