Acasă Actualitate Tătaru mulțumit cu ce a oferit plebei: „s-a trăit senzația de libertate”

Tătaru mulțumit cu ce a oferit plebei: „s-a trăit senzația de libertate”

DISTRIBUIȚI

Până acum jumătate de an Nelu Tătaru era chirurg în orășelul Huși din județul Vaslui. Anvergura sa este ilustrată de porecla dată de hușeni: „Nelu Apendicită”. Venit la București împreună cu o echipă de consilieri din Vaslui, Tătaru face concurență la televiziuni conjudețenilor lui, Vulpița și Viorel, acordând interviuri zilnice. Unele din declarațiile lui permit să se întrevadă un Tătaru îmbătat de lingușelile subalternilor din minister și din partid și mulțumit de sine.
Astfel, Tătaru a declarat, luni, într-o intervenție telefonică la Digi24, că orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri de coronavirus, iar în următoarea perioadă va fi o creștere, dar controlabilă, însă Guvernul are nevoie de prelungirea stării de alertă pentru a avea instrumentele să intervină acolo unde vor apărea focare.

„Orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri. Noi trebuie să avem o pârghie. Am avut 2 weekenduri lungi și o aglomerare în diferite zone. S-a trăit senzația de libertate. Am avut o accentuare a transmiterii comunitară. În următoarea perioadă va crește, dar controlabil. De aceea avem nevoie de starea de alertă”, a spus Tătaru.

Ministrul a precizat că este posibil ca, după ultimele zile în care s-au înregistrat creșteri consecutive, astăzi să fie o scădere a numărului de cazuri noi de infectări, pentru că duminică au fost mai puține testări.

„Deocamdată sunt cazuri pe care le gestionăm. Săptămâna următoare ne va da măsura relaxărilor de azi”, a mai spus Nelu Tătaru.

El a făcut apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.