Home Actualitate Tentativă de fraudă la Palatul CFR

Tentativă de fraudă la Palatul CFR

DISTRIBUIŢI

În data de 3 iunie, anul curent, GEI Palat a luat la cunoştinţă de existenţa unei facturi pro forme, emisă în numele GEI Palat, pentru una din companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Imediat, directorul general al GEI Palat a luat legătura cu Directorul de vânzări al firmei care a emis această factură pro formă, pentru a obţine lămuriri, privind persoana care a efectuat comanda.
Directorul de vânzări al acestei firme a precizat că această comandă a fost făcută telefonic de către o persoană, care a pretins că este directorul general al GEI Palat, şi că reprezintă această societate.

Precizăm că în urma convorbirii dintre cei doi directori, s-a mai constatat că persoana care a efectuat comanda, a cerut în mod expres, ca pe factura pro formă să fie trecut numele directorului uneia dintre companiile aflate în subordinea MTI, ceea ce nu este uzual.

În urma informaţiei primite, atât directorul de vânzări al furnizorului respectiv, cât şi directorul general al GEI Palat, au încercat să stabilească o nouă legătură telefonică, pentru a lămuri situaţia. În acel moment, s-a constatat că numărul de telefon nu mai este valid, iar persoana care efectuase comanda nu mai răspunde.

Reprezentantul companiei furnizoare a dat asigurări că va anula comanda şi nu va solicita încasarea contravalorii.

Precizăm că, potrivit procedurilor GEI Palat, orice comandă pentru piese de mobilier/alte materiale, se face doar în numele GEI Palat, şi nu în numele unei companii din subordinea MTI.

Menţionăm faptul că, GEI Palat este administratorul Palatului CFR şi achiziţionează materiale/piese de mobilier, în baza propriei strategii de întreţinere, iar acestea intră în patrimoniul companiei (GEI Palat).

De asemenea, este important de precizat că, GEI Palat nu solicită facturi pro forme, deoarece în momentul în care efectuează achiziţii, se eliberează direct factura finală, de la societatea comercială de la care se face achiziţia.

Având în vedere această tentativă de fraudă, facem apel la toţi operatorii economici, care sunt în relaţii comerciale cu GEI Palat, să ia legătura cu reprezentanţii legali ai societăţii, înainte de a decide onorarea oricărei solicitări.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.