Acasă Actualitate Teodosie s-a cerut mitropolit dar Sfântul Sinod l-a refuzat

Teodosie s-a cerut mitropolit dar Sfântul Sinod l-a refuzat

DISTRIBUIȚI

Sfântul Sinod i-a refuzat controversatului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, solicitarea de a deveni mitropolit. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod ”din încredințarea” Patriarhului Daniel. În decizie Biserica Ortodoxă Română critică atitudinea și comportamentul lui Teodosie.

”Solicitarea transmisă la Patriarhia Română de către Arhiepiscopia Tomisului este insuficient argumentată, deoarece ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său. Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”, se arată în scrisoare.

Prea Sfinția Sa Teodosie e fostă sursă a Securității sub numele de cod Mache.

4 COMENTARII

  1. Pai daca I.P.S.Theodosie a incalcat atat de des si de grav(ca de celebrarea slujbei de pasti in ziua invieri Domnului tot fara aprobarea patriarhiei nici nu ati pomenit cu toate ca pastele este cea mai importanta zi din an in caledarul ortodox)hotararile Sfantului Sinod atunci din care caza nu indepartati”marul stricat din cos”;fapte ma preotilor fapte nu vorbe altfel sunteti si voi exact ca farizei aia despre care Mantuitorul a spus”of voi farizeilor care cu vorba slaviti numele meu,cunoasteti scripturile pana la virgula dar inimile voastre sunt foarte departe de mine.

  2. Asa cum a afirmat un celebru cap al Bisericii Ortodoxe din Romania referitor la modul ostentativ inn care sefii porecedeaza majoritatea conducerii din BOR citez bogatia nu este un pacat inchei citatul , probabil ca si episcopul de la Constanta in mod absolut firesc si de ce nu corect, solicita o functie mai bine renumerata finaciar si de ce nu o pozitie superioara in ierarhia bisericeasca din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.