Acasă Actualitate Țiganii terorizează șoferii de maxi-taxi din Argeș

Țiganii terorizează șoferii de maxi-taxi din Argeș

DISTRIBUIȚI

Conducătorii microbuzelor care fac zilnic traseul Pitești-Curtea de Argeș și retur sunt terorizați de țiganii care locuiesc în comunele de pe această rută. Mai exact, este vorba despre rromii care trăiesc în localitățile Vâlcele și Borlești, care pe lângă faptul că refuză să-și plătească biletul de călătorie, sparg geamurile maxi-taxiurilor în caz că șoferii refuză să oprească, ba chiar le fură și banii încasați din curse precum și pe cei ai călătorilor, dacă au ocazia.
Șoferii sunt exasperați de modul în care rromii din cele două localități înțeleg să se comporte civilizat. Pe lângă faptul că aceștia pretind să călătorească gratis, iar atunci când li se cere plata întreabă șoferul "acu' trebuie să-ți dau și bani?", rromii agresează deseori și călătorii aflați deja în microbuz. În cazul în care șoferii îi ingnoră atunci când trec prin cele două comune și nu opresc la semnalul de "ia-mă nene", conducătorii microbuzului riscă să li se spargă geamurile cu pietre sau, eventual, să fie bătuți. De cele mai multe ori, în aceste cazuri, șoferii nu pot face nimic, datoria lor fiind aceea de a duce călătorii la destinație. Din nefericire, li se întâmplă des să ajungă la Curtea de Argeș sau la Pitești fără banii încasați pe cursa respectivă, aceștia fiind "șutiți" pe drum de rromii cu mâna lungă. Un astfel de caz s-a întâmplat pe raza localității Băiculești, iar Poliția din zonă a înregistrat o plângere în acest sens, potrivit surselor noastre, dar ce s-a întâmplat cu plângerea rămâne un mister, deoarece la postul cu pricina nu răspunde nimeni la telefon.

Poliția e în pauză de masă sau în concediu

Pentru a lămuri situația pe deplin, am încercat să luăm legătura cu Inspectoratul Județean de Poliție din Argeș, însă acolo purtătorul de cuvânt, comisarul Radu Robert, ne-a îndrumat respectuos către Poliția din Curtea de Argeș pentru că era în pauza de masă. În Curtea de Argeș, incertitudine totală, totuși am făcut rost de numărul de telefon al șefului poliției rurale din Argeș, precum și al postului de poliție din Băiculești. Numai că, la Poliția rurală, șeful era în concediu, iar locțiitorul acestuia se cam bâlbâia în informații. Cât despre Poliția Băiculești… pauză totală. Două zile au înroșit reporterii noștri telefonul încercând să dea de cineva din Băiculești, fără nicio izbândă însă. Totuși, comisarul-șef de la Ordine Publică din IGPR, Mihai Călinescu, ne-a asigurat că va face și el o investigație în zonă și că ne va transmite rezultatele cercetării.
                                                                                                               Ana-Maria Berechet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.