Acasă Actualitate Timișoara, 1 decembrie 2009: „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova!”

Timișoara, 1 decembrie 2009: „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova!”

DISTRIBUIȚI

De Ziua Națională, timișorenii au dat reject Pactului slugilor pesediștilor lui Iliescu

Ieri, de Ziua Națională, Piața Operei din Timișoara a fost plină de timișoreni ieșiți să protesteze la adresa politrucilor veniți să semneze Pactul nerușinării și lăcomiei dintre liberali, pesediști, țărăniști ciuhandiști etc. Timișorenii au ieșit în stradă, enervați de mimarea reconcilierii comunisto-liberalo-tărăniste și de utilizarea ca agent electoral al Timișoarei a taberei lui Iliescu. S-au ales cu violențe din partea jandarmeriei și cu gaze lacrimogene aruncate în ochi, în timp ce pe un ecran uriaș se derulau imagini cu discursurile ditirambice ale lui Geoană, Ciuhandu, Crin etc.
Timișorenii au amendat momentul rușinosului pact dintre Ciuhandu, omul mafiei imobiliare țigănești din Timișoara (chiar nevastă-sa era angajată la firma unui bulibașă), Geoană și restul adunăturii din care n-au lipsit circăreasa Lavinia Șandru (femeia s-a lansat la Circul de Stat), circarul Mircea Dinescu etc.
Timișorenii au utilizat banerul și lozinca afișată ieri în ziarul „Curentul“ – „Nu iertăm, nu uităm“, a românilor anti-pesediști, anti-Ilici, spiritul Timișoarei reaprinzându-se la 20 de ani de la Revoluție.
La adresa www.romaniantipsd.ro se găsește o colecție completă de opinii și ilustrații ce aparțin acestei categorii de români, între care mă număr și eu ca simplu scribălău de ziar. Frame-ul site-ului creat de foști golani ai Pieței Universității este asemănător cu structura site-ului www.mineriada.org, creat tot de foști vechi golani.
Semnificativ pentru starea jalnică a presei românești, nicio televiziune nu a reușit să filmeze de sus manifestația, pentru a vedea toată lumea că Piața Operei era plină ochi. Un coleg din presa locală ne-a contactat și ne-a transmis date de la fața locului, comunicându-ne cursul evenimentelor și confirmând utilizarea gazelor lacrimogene de către jandarmi.

Geoană, Crin și Iohannis au fugit pe ușa din spate

Mircea Geoană nu a ieșit în piață, preferånd să-și susțină discursul din Operă. În momentul în care a început să vorbească, el a fost huiduit copios. Adversarii lui Geoană i-au cerut candidatului PSD să aibă curaj să iasă în fața mulțimii. În momentul în care Ciuhandu a explicat din Operă că Băsescu reprezintă comunismul, a izbucnit un cor de huiduieli. Aproape exact ca în urmă cu 20 de ani, Geoană, Antonescu și Iohannis au părăsit Opera prin spate. Nu știm dacă au plecat cu elicopterul de pe acoperișul Operei…
Cåțiva susținători ai lui Geoană, înarmați cu steaguri și pancarte, au fost luați la rost de mai mulți tineri și pensionari care i-au întrebat „cum își permit să confiște Piața Operei“. Mai mulți membri ai Societății Timișoara, printre care și reputatul om de cultură timișorean Daniel Vighi, au venit în Piață pentru a-și exprima nemulțumirea față de mitingul organizat de PSD, potrivit Hotnews.
„Este dureros că, la 20 de ani de la Revoluție, comuniștii să se adune aici, în Piața Operei. Dacă mergeau în Parcul Central, nu avea nimeni nimic cu ei“, a declarat pentru Hotnews Dan Botorodetchi.
„Nu sunt aici pentru a-l susține pe Băsescu. Sunt aici pentru a milita împotriva comunismului. Roșu e culoarea comuniștilor“ – a declarat un timișorean citat de Hotnews.
O timișoreancă aflată în centrul Timișoarei a sintetizat evenimentele, notează News Timișoara: „Tatăl meu a murit în centru, iar acum comuniștii au venit din nou aici“, a declarat cu lacrimi în ochi tånăra.

„Jos comuniștii!“

Realitatea în schimb a transmis că sunt doar „câțiva oameni“, nu mii de oameni, iar între aceștia erau doar „golani“ – galeriști de la Poli Timișoara, susținători ai PD-L și revoluționari. A uitat să menționeze că toți cei care strigau „rușine!“ și „jos comuniștii!!“ către cei care au pactizat cu PSD-ul lui Ion Iliescu tocmai la Timișoara sunt în primul rând timișoreni, la fel ca și timișorenii care au ieșit în stradă acum 20 de ani.
Filmările operatorilor Realității au decupat cu grijă cadrul, astfel încât să nu se vadă masa de oameni și mulțimea celor care îl înjurau pe Ion Iliescu și ai lui, corespondentul nostru de circumstanță relatându-ne că printre lozinci de genul „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova“ s-au mai strecurat și multe alte „zicături“ care nu pot fi reproduse, ce se refereau la Ion Iliescu în mod ireverențios, oral. Realitatea a procedat exact ca TVR-ul în timpul Pieței Universității, încercând să-i bagatelizeze și să-i acopere de rahat pe demonstranții anticomuniști de la Timișoara. Ceva mai jalnic și mai grețos n-am mai văzut de mult – de aproape 20 de ani de fapt. Circul a continuat toată ziua pe vidanja de știri a lui Vîntu.
„Regretabil, vaaai ce violență, pace și cadență, totu’, totu’ e vina lu’ Băsescu, ce s-a întâmplat la Timișoara e o continuare a gesturilor regretabile violente ale actualului președinte“, a zis pesedista Carmen Moldovan, țiitoarea lui Kelemen Hunor, candidatul autonomiei maghiare.
Un Mircea Diaconu devenit politicianist liberal, cu o nerușinare cinică lipsită de orice măsură, a condamnat „instigarea poporului contra asupritorilor“ determinată, vezi Doamne, de Traian Băsescu, cel care ar fi vinovat de așa-zisa contra-manifestație „absolut oribilă“ de la Timișoara.
Cu alte cuvinte, oricine protestează față de Ion Iliescu e plătit de Băsescu, de Rațiu și Câmpeanu. Pardon, Câmpeanu nu, că Câmpeanu a ajuns cârpa cârpei kaghebiste.
Cam așa a fost ziua națională la Timișoara, ziua rușinosului pact a comilitonilor lui Ion Iliescu, la 20 de ani de la „Revoluție“…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.