Acasă Actualitate Toate spitalele publice, controlate la capitolul curățenie din 1 martie

Toate spitalele publice, controlate la capitolul curățenie din 1 martie

DISTRIBUIȚI

Toate spitalele publice vor fi controlate de inspecția sanitară, începând din 1 martie, la capitolul curățenie, context în care ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, le solicită președinților de consilii județene să sprijine acțiunea dispusă de la nivel central.
Controalele vor dura până la 31 mai, urmând ca rezultatele să fie făcute publice la sfârșitul lunii iunie, precizează Ministerul Sănătății (MS).
"Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare și efectuarea unor activități pentru care este nevoie în primul rând de respect pentru pacienți. (…) Ministrul Sănătății consideră că, indiferent de situația sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienți, cadre medicale, cât și pentru autorități, un standard elementar de curățenie și igienă trebuie asigurat de către toți managerii unităților sanitare, fapt care ar demonstra respect atât față de profesioniștii din sistem cât și față de pacienți', se mai arată într-un comunicat remis , duminică, de MS.
Într-o scrisoare adresată președinților de consilii județene, Nicolăescu îi informează pe aceștia în legătură cu "acțiunea de anvergură" care va fi declanșată la 1 martie "cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor și acțiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curățeniei, dezinfecției, dezinsecției și deratizării în spitale, precum și pentru asigurarea, în cantități suficiente, a materialelor și produselor destinate acestor activități".
"În acest scop, vă propun și, totodată, vă adresez rugămintea de susține demersurile Ministerului Sănătății prin asigurarea colaborării dintre structura de specialitate a Consiliului Județean și Direcția de Sănătate Publică din județ", le spune Nicolăescu președinților de CJ.
Potrivit MS, scrisoarea către președinți de consilii județene vine "ca urmare a numeroaselor exemple apărute în mass media referitoare la condițiile igienico-sanitare precare din unele unități sanitare".

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.