Acasă Actualitate Toni Greblă bagă PSD în țigănie

Toni Greblă bagă PSD în țigănie

DISTRIBUIȚI

În preacunoscutul stil după care se desfășoară nunțile țigănești, pline de kitsch de cort și maneliști burtoși neplătitori de taxe cu lanțuri de vapor atârnate pe cefele groase, s-a desfășurat în week-end „nunta mileniului“, tocmai în fieful PSD de la Târgu Jiu. Cel care a organizat nunta este nimeni altul decât celebrul anonim Dan Bârcină (a.k.a Dan Goeru), un fel de Bercea Mondialu’ local, cu multe dosare penale, care nu a pierdut ocazia de a se da în spectacol în fața „dușmanilor“ lui de aceeași etnie. Așa, ca să moară de ciudă. Și după cum zice o vorbă adaptată românească că „țiganul nu-i țigan destul până nu-i fudul“, modelul clasic prezentat pe celebra carpetă „Răpirea din Serai“, când fata era furată pe cal, s-a preschimbat într-un peisaj în care țiganii trag chefuri lângă operele de artă ale lui Brâncuși și aterizează la nuntă din văzduh cu elicopterele.
Trecând peste aceste țigănii de prost gust, mai grav este că demnitarii români nu se dezmint de obiceiul de a le curge vinul în barbă la astfel de paranghelii alături de interlopi cu dosare grele pe rol. Pe lista demnitarilor români care asistă la astfel de chiolhane împreună cu infractorii de etnie romă din partea Olteniei s-a trecut nimeni altul decât Toni Mihail Greblă, senator PSD și președintele Comisii Juridice din Senat, care mai deunăzi dădea aviz favorabil în Comisia juridică a Senatului pentru reținerea lui Voicu.
De altfel, legăturile pesedistului Toni Greblă cu familia Bårcină nu sunt de ieri de azi. Greblă a fost chiar nașul fetei lui Bårcină, la prima căsătorie a acesteia, petrecută în 2006, tot la Poarta Sărutului, cu covor roșu și alai de nuntași pesediști, așa cum îi stă bine oricărui afacerist apropiat guvernării roșii. Toni Greblă declara, în urmă cu patru ani, cånd a fost naș la prima căsătorie a fiicei lui Bårcină, că el a fost cel care a propus ca tinerii să fie cununați la Poarta Sărutului: „Sunt niște oameni deosebiți! M-am interesat și am aflat că și în alte locuri din lume se folosesc parcurile pentru astfel de evenimente. Chiar am contribuit la alegerea locației“, a declarat atunci nașul Greblă.

Legături strânse cu PSD

Presa locală a remarcat că Dan Bårcină a fost prezent în permanență la toate reuniunile PSD Gorj și a fost susținut mai mult sau mai puțin direct în afaceri de lideri ai acestui partid.
Ne întrebăm retoric ce imagine își face omul simplu cånd vede astfel de scursuri, printre care și demnitari, îngurgitånd berbeci la proțap și făcånd libații în cinstea zeului manelelor Adrian Copilu’ Minune. La acest spectacol grotesc de manele și grătare la care cele 11 perechi de nași au fost desantate din elicoptere care aveau agățate bannere cu poza mirilor și cu numele lor, s-a alăturat și gospodarul-șef al orașului Tg Jiu, Florin Cârciumaru, pe care președintele PSD, Victor Ponta, îl lăuda în urmă cu cåteva luni că este un primar care cåștigă cu 70-80% alegerile. Om de nădejde, cu alte cuvinte. Pe långă Cårciumaru, s-au aciuat la masa nuntașilor amatori de manele live și președintele Consiliului Județean Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, dar și Doinel Popescu, șeful Evidenței Persoanelor Gorj.

Nunta Mileniului

Mirii Mihaela și Damin au avut nu mai puțin de 11 nași din București, Timișoara, Pitești, Lugoj și Târgu-Jiu. Nașii din Lugoj au fost aduși chiar cu avionul. Este vorba de Iulian Boț, zis „Viscol“, capul unui clan țigănesc foarte influent. Cântăreți de renume au venit la nunta fiicei lui Dan Goeru. Adi Minune, Nicolae Guță, Sorina și mulți alții au cântat la „Nunta Mileniului“, așa cum a fost catalogată de unii dintre nuntași. Ca la orice țigan miliardar care se respectă, nunta a impresionat prin lux. Unchiul mirelui, Dumitru Marin, a dezvăluit că Damin a purtat un costum marca Armani, cumpărat cu 2.500 de euro din Milano, iar mireasa, deși nu mai este virgină, a purtat o rochie albă, marca Valentino, care a costat 5.000 de euro. Șampania oferită nuntașilor a fost franțuzească, iar paharele nu puteau fi nici ele unele oarecare, așa că s-a băut din pahare speciale, încrustate cu cristale Swarowski. Să trăiască toți boierii…

Bârcină – clientul polițiștilor

Legăturile sponsorului PSD Dan Bårcină cu această formațiune politică are rădăcini mai vechi, încă de pe vremea lui Adrian Năstase. Astfel, societățile comerciale la care Ministerul Transporturilor deținea acțiuni au fost cumpărate de către firmele lui Bårcină la prețuri derizorii – cinci companii profitabile la numai 104 miliarde de lei. Presa gorjeană mai scrie că Bårcină a mai obținut prin intermediul firmei Yogaro SRL, în guvernarea PSD, sute de miliarde de lei. Firma interlopului Dan avea ca obiect de activitate servicii de curățenie în vagoanele CFR. Surse ale cotidianul „Impact de Gorj“ au declarat că profitul lui Bårcină nu era chiar de 100%, pentru că avea de dat comisioane grele celor care i-au intermediat și i-au aranjat cåștigarea licitației. De asemenea, Bârcină este anchetat într-un dosar în care una dintre firmele sale a „uitat“ să achite o factură de peste 3 milioane de euro pentru energia achiziționată de la Complexul Energetic Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.