Home Actualitate Traian Băsescu: Ponta voia să ia STS la MAI

Traian Băsescu: Ponta voia să ia STS la MAI

DISTRIBUIŢI

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ședința CSAT, că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI și destituirea șefului Serviciului, șeful statului precizând că niciuna din variante nu este viabilă.
Președintele Băsescu a declarat, duminică, după ședința CSAT, că în ultima perioadă "s-a instalat public, prin persistența unor minciuni", că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru e o minciună și că STS nu are nici echipament și nici dreptul legal.
Băsescu a spus că în CSAT s-a prezentant legea privind funcționarea STS precum și punctul de vedere al SRI, care a precizat că STS nu are capabilități mai mari decât să indice perimetrul în care a avut loc accidentul.
"Prim-ministrul a cerut trecerea STS la MAI și destituirea șefului STS, niciuna din variante nu e viabilă", a spus Băsescu.
El a menționat că Opriș are o carieră militară, iar șeful statului nu își poate bate joc de acest lucru.
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ședința CSAT, că acțiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare și de aceea a fost un eșec, "cum a catalogat-o și prim-ministrul".
"Acțiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare și de aceea a fost un eșec, așa cum a definit-o și premierul", a spus Băsescu.
El a spus că a coordonat acțiuni care aveau legătură cu securitatea națională, iar principala diferență a fost coordonarea.
Băsescu a mai spus că s-a încercat, eronat, acreditarea ideei că instituțiile statului nu pot gestiona situații de urgență.
Potrivit lui Băsescu, când se face o coordonare instituțională, instituțiile statului sunt capabile să facă față unei misiuni de salvare.
"Dacă s-ar fi lucrat instituțional, și la Ministerul de Interne s-ar fi constituit comandamentul, dacă se puneau la un loc toate informațiile, localizarea (avionului – n.r.) se putea restrânge la un loc foarte mic", a spus Băsescu. Potrivit acestuia, comandamentele, din păcate, nu s-au constituit nici la Ministerul de Interne, nici la Ministerul Transporturilor.

Mihai Niculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.