Acasă Actualitate Transportatori de viitori emigranti, prin mica publicitate

Transportatori de viitori emigranti, prin mica publicitate

DISTRIBUIȚI


Saptamanal, sute de romani pleaca in tarile Europei occidentale ca turisti, apeland la zecile de firme de transport international care s-au infiintat in ultimii ani. Concurenta acerba din domeniu i-a determinat pe patronii acestora sa asigure conditii deosebite si unele facilitati mai putin legale pentru posibilii clienti. Printre acestea se numara si facilitatile la vama, ca de exemplu ocolirea tarilor in care vamesii sunt foarte exigenti sau anularea, contra a aproximativ 500 de dolari, a interdictiilor pentru unele state.


-Nu m-am intors niciodata cu toti turistii-

-Daca nu aveti euro pentru a trece la vama, va dau baietii nostri. Nici cu pasaportul nu sunt probleme, pentru ca acestea vor ramane la dumneavoastra pe tot parcursul calatoriei. Facem curse de doua ori pe saptamana, pentru aproximativ 10 clienti-, se lauda patronul unei firme de transport, intr-un anunt la mica publicitate.

Tot pentru a atrage clienti, unii transportatori aleg rutele cu vamesi mai putin vigilenti. -Asigur ocolirea Ungariei pentru a ajunge in Italia, pentru ca acolo vamesii sunt foarte dificili. Stam foarte mult in vama, iar unii turisti sunt intorsi. Nu m-am intors niciodata cu toti turistii din Occident, ci doar cu mai mult de jumatate, dar nu trebuie sa va faceti probleme ca nu veti avea cu ce sa va intoarceti. Nu se poate sa-mi confiste masina, ce, sunt eu vinovat ca unii pleaca acolo ca turisti, dar raman ilegal?-, a declarat un alt transportator, contactat tot ca urmare a unui anunt la mica publicitate.

Cele mai multe facilitati sunt asigurate de o persoana care sustine ca-i poate duce in Occident chiar si pe cei care au interdictie pentru anumite tari. -500 de euro va dam noi, ca sa treceti la vama, iar daca aveti interdictie, va mai costa 500 de dolari. Plecam o data pe saptamana cu trei masini a cate patru persoane-, se arata intr-un alt anunt la mica publicitate. Transportul se facea cu autoturisme in care incapeau patru persoane, ceea ce inseamna ca respectivul nu avea nici macar licenta pentru transport international.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca majoritatea celor care dau anunt la mica publicitate sustinand ca asigura transport international de persoane duc aceste persoane doar pana la Oradea, unde sunt microbuze cu plecare din ora in ora catre Occident. Patronii de acolo se afla in legaturi foarte bune cu transportatorii din celelalte judete ale tarii si preiau asa-zisii turisti, asigurandu-le, in continuare, facilitatile promise in localitatile de plecare. Fenomenul este foarte greu de stopat, deoarece patronii respectivi au toate documentele necesare pentru obtinerea licentei, iar verificarea celor care trec dintr-o tara in alta cade strict in sarcina vamesilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.